Mi az a kamado grill és mit tud?

A nyílt tűzön sütés ősi hagyománya és a modern szemlélet, technológia találkozása grill forradalmat robbantott ki, rengeteg típusú kinézetű és méretű grillt adva a világnak. Ma már hatalmas a választék minden tekintetben, amelyek között ott van a múltat és jelent összekötő kamado grill is!


A kamadók, mint amilyen a Kamado Chef is, ötvözik a modern vonalvezetésű, kerekei révén mobil grillek és a régi gyökerű, földhöz ragadt agyagkemencék legjobb tulajdonságait. A kamado szó maga japán eredetű és tűzhelyet jelent, de a mai, modern megjelenésű darabok tudásukban már meghaladják több ezer éves ősi társaikat. Ha kategorizálni szeretnénk, akkor a faszenes grillek táborába sorolható, amik közül kitűnik sajátos alakja és speciális anyaga miatt.

A kamado grillek sosem hosszúkás vagy elnyújtott, hanem, mindig tojásdad alakúak. Az egybeépített tetővel érkező grill zárt rendszert alkot sütés közben, és a tojásformának valamint a belső felépítésének köszönhetően úgy keringeti a hőt, hogy az egyenletes sütést tesz lehetővé. De nemcsak ebben, hanem anyagában is hasonlít a kemencére. A kamadók leggyakrabban kerámiából készülnek, bár ma már vannak acél, pusztán kerámiabevonatos példányok is. A Kamado Chef a hagyományos kerámia alapot esztétikus, modern kiegészítőkkel, hogy öröm legyen a használata.

Az anyaga és a formája a megnyerő külső mellett precíz és hatékony működést tesz lehetővé. Kiválóan használható például lassú, alacsony hőfokon történő sütésre. Nem véletlen, hogy a bbq ételek rajongói gyakran választanak Kamado Chef vagy Kamado Joe grillt. De  füstölésre, grillezésre és több étel egyidejű sütésére is tökéletesen alkalmas, hiszen nagy sütőfelületén egyszerre akár 12 hamburgert vagy 8 steaket is készíthetsz.

A hőkeringetés miatt még az egymás fölé elhelyezett ételek is tökéletesen átsülnek. Anyagából adódóan kiválóan tartja a hőt, tehát gazdaságosan és kevés munkával is hosszú ideig fenntartható a kívánt hőmérséklet. Formája a hőeloszlásnak kedvez, míg légnyílásaival a pontos hőbeállítás érhető el könnyedén.

Ha szeretnéd működés is közben is meglesni a Kamado Chef kerámia grillt, akkor gyere le július 2-án a Gasztro Grill Fesztiválra, ahol több már grillel együtt, ezt is beüzemelik a sztár séfek, hogy megmutassák mit tud ez az ősi/modern grill!