- írta: Peitli Csilla
Szokatlan megoldások a grillről: sült krumplipüré
- írta: Peitli Csilla
- 2016.11.10
A krumplipüré igazi klasszikus a köretek között, amin ritkán újítunk, holott a burgonya elviseli, sőt meg is hálálja a kreativitást. Ha szeretne valami újdonságot kipróbálni a megszokott helyett, bolondítsa meg a krumplipürét füstöléssel.
A felforrósított (vagy más sütés miatt már eleve forró) grillre helyezze fel a megmosott és fóliába csavart krumplikat. Zárt tető alatt süsse a darabokat puhulásig (mérettől függően kb. 40 perc), majd tegye félre egy kicsit, hogy hűljön.
Nem kell megvárni míg teljesen hideg lesz, de mivel még csak ezután jön a pucolás, fontos, hogy meg tudja fogni a krumplikat. Mielőtt nekiállna megpucolni a burgonyát, a grillre tegyen fel egy tűzálló tálban egy kevés vajat és tejszínt, amivel majd kikavarhatja a krumplit. Ez pár perc alatt összemelegszik, és már fel is készült a bevetésre.
A hámozott krumplit egy nagyobb tálban törje össze, majd a tejszínes-vajas keverék segítségével keverje krémes állagúra a pürét. Sóval ízesítse tálalás előtt.