- írta: Peitli Csilla
Tavaszias finomság: Kecskesajttal töltött cukkini tekercs
- írta: Peitli Csilla
- 2018.03.13
A hirtelen jött tavasz még öltöztette zöldbe a természetet, de annak nincs akadálya, hogy a tányérok kizöldüljenek egy kicsit. Készítsen töltött cukkinitekercset, amiben a zöldség és a sajt harmóniáját élvezheti, akár hús nélkül is.
A hirtelen jött tavasz még öltöztette zöldbe a természetet, de annak nincs akadálya, hogy a tányérok kizöldüljenek egy kicsit. Készítsen töltött cukkinitekercset, amiben a zöldség és a sajt harmóniáját élvezheti, akár hús nélkül is.
Melegítse elő a grillt közepes hőmérsékletűre.
A 3 db cukkinit hosszában vágja fel fél centiméteres darabokra, majd olajjal kenje le mindkét oldalát.
Egy csipetnyi sózás után helyezze fel a cukkini szeleteket a grillre és süsse őket oldalanként négy percig.
Eközben egy kis tálkában keverje össze 120 g kecskesajtot sóval, borssal, 1 ek. olajjal, 5 g kakukkfűvel és 2 db felaprított szárított paradicsommal.
A grillről levett cukkiniket egy spatula segítségével kenje meg a kecskesajtos krémmel, majd tekerje fel őket.
Az így kapott cukkini tekercseket rögzítse fogpiszkálóval, majd szorosan egymás mellé helyezve tegye egy tepsibe őket és szórja meg a parmezán sajttal.
Süsse a cukkinikat további 15 percig. Előételnek és köretnek is kiváló.
Ha szeretné profi grilleszközökkel elkészíteni grillfinomságainkat, nézzen körül a Grillplaza.hu-n, ahol akciókkal és letölthető receptfüzetekkel várjuk.