Verhetetlen ízpárosok a grillen

Rázd fel kicsit a kerti grillezést, és a megszokott alapanyagok helyett válassz kevésbé ismert, de tökéletes ízharmóniát kínáló párosokat. A nyárra való tekintettel gyorsan elkészülő falatokat válogattunk össze.


Dinnye-sajt

A görögdinnye grillezése önmagában is izgalmas kihívás. A kisebb szeletekre vágott gyümölcs karamellizálódik a grillen, amely még jobban kihangsúlyozza ennek a lédús finomságnak az édességét. A szaftos, édes íz mellé egy lágyabb, karakteresen sós párost választottunk a haloumi képében. A lágy, sülve is rugalmas sajt kiegészíti a dinnye harsogó textúráját.

Sajt-kenyér

A klasszikus sajtos szendvicset enyhe füstös aromával nehéz lekörözni. Egyszerűségében rejlik az ereje, bármikor előhúzható a kalapból és bátran variálható. Készítsd elő többféle sajtot, felvágottat és zöldséget, és hagyd, hogy a vendégek maguk állítsák össze kedvenc szendvicsüket. Ezután egy kevés olívaolajat felhevítve pirítsd meg a szendvics mindkét oldalát. Az olaj miatt a kenyér ropogósabb és ízesebb lesz, a sajt pedig elolvad a szájban.

Piskóta-gyümölcsszósz

A készre sütött magas piskótát vágd négyzetekre és pirítsd meg őket a grillrácson tálalás előtt. Elég csak rásütni a grilljeleket, nem kell hosszan pirítani, mert hamar kiszárad. A kívül ropogós, de belül puha piskótát öntsd le házi gyümölcsszósszal, hogy ne legyen túl fojtós a végeredmény, és tejszínhabbal vagy fagyival tálald. A grillparti utolsó fogásaként senki nem tud majd ellenállni ennek az ízletes desszertnek.