A jóga csak ücsörgés és kántálás? Ugyan! 4 tévhit a jógázásról!

Te is hallottál már hasonló ostoba mítoszt a jógával kapcsolatban? Mi nem is egyet. Összegyűjtöttük a kedvenceinket, ki ne hagyd, ha jót akarsz mulatni!


Te is hallottál már hasonló ostoba mítoszt a jógával kapcsolatban? Mi nem is egyet. Összegyűjtöttük a kedvenceinket, ki ne hagyd, ha jót akarsz mulatni!

A jógaórán csak lótuszülésben ülünk és azt hajtogatjuk, hogy „Om”

Talán az egyik leggyakoribb félreértés a jógával kapcsolatban, hogy igazából semmit nem csinálunk közben, csak megpróbálunk elmélyülni. Tévedés. Vannak oktatók, akik preferálják az ilyen jellegű órákat, és vannak, akik nem. Ha az egészséged és az alakod miatt döntöttél a jóga mellett, akkor ne járj olyan tanárhoz, aki nem azt tartja szem előtt. Kérdezz, szelektálj, válogass. 

Ha jógázni akarsz, olyan hajlékonynak kell lenned, mint egy perec

Természetesen nem. A jóga egyik célja pontosan az, hogy fejlessze a hajlékonyságod, így ha ezen a téren nem jeleskedsz, akkor se ess kétségbe. Minden pozíciónak van könnyebb és nehezebb verziója, és egy jó tanár mindkettőt megmutatja. 

A jóga egy vallás

Bár vannak vallási gyökerei, a jóga nem vallás. Bárki művelheti, bárhol, bármikor. Nem kell imádnod sem személyt, sem helyet, sem időt, nincsenek kifejezett szabályok sem, amiket követni kell. 

A jóga csak stresszoldásra jó, alakformálásra nem

Vannak jógatípusok, amelyek a stresszoldásra, és vannak, amelyek a fitnessre helyezik a hangsúlyt. Ennek függvényében a jóga fejleszti a hajlékonyságot, az erőnlétet, az egyensúlyt, sőt megfelelő intenzitással kiváló kardio edzés is lehet.

Címkék: