A legnehezebb jógagyakorlatok kezdőknek

Ha jógázni kezdtél, minden bizonnyal találkoztál olyan pózokkal, amelyeket legszívesebben a pokolba kívánnál. Lássuk, melyek ezek a gyakorlatok:


Ha jógázni kezdtél, minden bizonnyal találkoztál olyan pózokkal, amelyeket legszívesebben a pokolba kívánnál. Lássuk, melyek ezek a gyakorlatok:

Uttanászana – Mély előrehajlás

Egyike azon gyakorlatoknak, melyet nem tudsz kihagyni. Mély előrehajláskor kezednek a talajon, a lábfejed mellett kell lennie, a fejed pedig közelítsd a térdedhez. Uttanászana azért veszélyes, mert könnyen megsérülhetsz, nem beszélve arról, hogy a mozdulat igen fájdalmas tud lenni. A combhajlító izom nyújtásakor figyelned kell a tested jelzéseire! Ha azt mondja, állj, akkor ne feszegesd tovább a határaidat.

Chaturanga – Palánkpóz

Egy kezdő számára mindig lehetetlennek tűnik, hogy a tenyerekre és lábujjakra támaszkodva tíz centivel a föld fölött tartsa az egész testsúlyát. Az izomláztól sajgó karok és vállak könnyedén elvehetik a kedved a kísérletezéstől, de ne add fel! Néhány hónapnyi kitartó edzéssel meg lehet tanulni. Arra azért vigyázz, hogy helyesen végezd, sok ismétlés után ugyanis könnyen hiba csúszhat a kivitelezésbe.

Salamba Sirsászana – Fejenállás

Minden izmot megfeszítve kell az egész testet egyensúlyban tartani, ami nem egyszerű feladat. Ráadásul veszélyes is tud lenni, különösen, ha gyenge a nyakad. Bár a gyakorlat elsajátítása időbe telik, ne add fel, hiszen nem véletlenül nevezik a fejenállást a jógagyakorlatok királyának.

 

Címkék: