Lennél fejedelem a saját spádban?

  • írta:
  • 2014.09.12

Az arab világban megszokhattuk, hogy minden a pompáról, a gazdagságról, az igényes kiszolgálásról és a fejedelmi vendéglátásról szól. Ebben a szállodában mindenből a legszebbet, a legjobbat, a legpompázatosabbat gyűjtötték össze. No, és a spája! Káprázatos!


Az arab világban megszokhattuk, hogy minden a pompáról, a gazdagságról, az igényes kiszolgálásról és a fejedelmi vendéglátásról szól. Ebben a szállodában mindenből a legszebbet, a legjobbat, a legpompázatosabbat gyűjtötték össze. No, és a spája! Káprázatos!

A császári paloták lenyűgöző gazdagsága ihlette meg az ötcsillagos dubaji Jumeirah Zabeel Saray tervezőit. A luxusszálloda 379 elegáns szobával, 26 lakosztállyal és 38 pazar rezidenciával nyílik az óceánra. A Pálma sziget keleti ívére épített Jumeirah Zabeel Saray nem csupán lakosztályaival, de díjnyertes spájával is kivívta az elismerést. Talán túlzás lenne azt állítani, hogy a szállodába már csak a spa miatt is érdemes megszállni, ám aki belép ebbe a keleti világ pompájával és fényűző gazdagsággal ékesített épületbe, megérzi azt a nyugalmat és békességet, amely az uralkodóknak kijárt. 

Az aranykor pazarsága

A meseszép laguna medence köré épült 38 Királyi lakosztály mindegyike egyfelől a buja növényekkel határolt belső medence felé nyílik, másfelől privát tengerparti kapcsolattal rendelkezik. A lakosztályok része a saját medence és négy hálószoba, melyeket egytől egyig fényűző berendezés jellemzi.   

A több díjjal büszkélkedhető szálloda legszebb ékköve a 8000 nm-es Talise Ottoman Spa. A márvánnyal burkolt és nemes fával, mozaikokkal és freskókkal finoman díszített fürdőben 42 kezelőszoba, 8 hidroterápiás szoba, gőzfürdő, szauna, hó szoba, és három különálló hamam helyiség fogadja a spa kezelésekre érkezőket.  

A rituálék jelentősége

A hamam nem csupán a megtisztulás és az ellazulás helyszíne, de lehetőséget teremt arra, hogy baráti társaságok, vagy éppen üzleti partnerek meghitt körülmények között közösen tölthessék el az időt. A keleti szokások szerint a hamam külön női és férfi egységet tart fenn, hogy zavartalanul élvezhessék az itt töltött perceket. 

A hamam jelentőségét mi sem fejezi ki jobban, hogy a Talise Ottoman Spában a hölgyek és az urak számára külön-külön 10 zuhanyzóval felszerelt privát kezelőhelység és egy kétágyas lakosztály áll rendelkezésre. Ez utóbbi saját szaunával, káddal, zuhanyzóval és öltözővel rendelkezik. A hamam kezelések után a relaxációs társalgóban pihenhetnek meg, ahol teákkal, gyümölcsökkel kényeztetik a vendégeket. A spa egyik különlegessége a beltéri sósvizű thallaso-terápiás medence, de emellett Vichy-zuhannyal felszerelt hidroterápiás szoba, szauna, gőzfürdő, masszázsok és kezelések széles köre segíti az ellazulást.

Az „Egy nap a spában” csomag boldog tulajdonosa tetőtől talpig a megújulás útjára léphet. Része lesz egy Royal hamam fürdőben (a hagyományos testkezelésen túl hajápolás és arckezelés is található benne), egy Rose Bliss masszázsban (a szárazkefe masszázst követően egy organikus rózsabalzsam kezelést kapnak a vendégek. A balzsam a gyógyító és regeneráló rózsa kivonaton túl argánolajat, shea és mangó vajat valamint mézet tartalmaz.) Ha nem lenne elég a kényeztetésből még egy arckezelésben és egy kézápolásban is részed lesz. 

Címkék: