- írta: Bácsalmási Katalin
Előétel, főétel és köret – Grillsajt salátaágyon
- írta: Spatrend Online
- 2017.02.26
Mindössze 15 percet vesz igénybe, hogy az asztalra kerüljön a salátaágyon tálalt kívül ropogós, belül krémes, tökéletesen elkészített grillsajt. Ha vegetáriánusoknak kedveskednénk, vagy a különböző pácolt húsok mellé szeretnénk egy különlegesebb körettel készülni, ez az összeállítás beváltja a hozzáfűzött reményeket!
Mindössze 15 percet vesz igénybe, hogy az asztalra kerüljön a salátaágyon tálalt kívül ropogós, belül krémes, tökéletesen elkészített grillsajt. Ha vegetáriánusoknak kedveskednénk, vagy a különböző pácolt húsok mellé szeretnénk egy különlegesebb körettel készülni, ez az összeállítás beváltja a hozzáfűzött reményeket!
A meglehetősen egyszerű procedúrának két trükkös mozzanata van, amikre mindenképp érdemes figyelni a pazar eredmény elérése érdekében. A grillsajtot ajánlatos nagyjából egyforma méretűre vágni, a legalább ujjnyi vastag szeleteket pedig csak akkor helyezzük a rácsra, ha az már teljesen felforrósodott. Pirítsuk meg a sajt mindkét oldalát, salátánkat pedig ne féljünk kreatívan összeállítani: az egzotikusabb hozzávalók és vadabb fűszerezés egyáltalán nem tilos! Ha azonban mégis az egyszerűbb ízeknél maradnánk, egy kis petrezselyemzöld és oregánó is ízletessé teheti kompozíciónkat.
Hozzávalók:
40 dkg grillezni való sajt
5 paradicsom
1 nagy fej lilahagyma
2 pritaminpaprika
olajbogyó
só, bors
olívaolaj
Ha szeretné elsajátítani a grillsajt készítés fortélyait, ha grillsütőt vásárolna, de még nem tudott dönteni, hogy gázüzemű, vagy faszenes grillt válasszon, látogasson el a Broil King Nemzetközi Grillnapra március 4-én, ahol szakértői segítséggel találhat rá álmai grillsütőjére!