- írta: Peitli Csilla
Hétköznapi kényeztetés: Grillezett süllő
- írta: Mező Dóra
- 2017.06.22
Nyáron alapvetően előtérbe kerülnek a halas ételek. Nem kell azonban megvárnunk a hétvégi grillpartit ahhoz, hogy egy ínycsiklandozó fogással lepjük meg magunkat és családunkat. A grillezett süllő könnyedén elkészíthető, azonban rettentően finom étel!
Nyáron alapvetően előtérbe kerülnek a halas ételek. Nem kell azonban megvárnunk a hétvégi grillpartit ahhoz, hogy egy ínycsiklandozó fogással lepjük meg magunkat és családunkat. A grillezett süllő könnyedén elkészíthető, azonban rettentően finom étel!
Hozzávalók 2 személyre:
- 4 szelet süllő
- őrölt bors, só
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 4 evőkanál olaj
- 2 evőkanál citromlé
A fűszeres vajhoz:
- ujjnyi póréhagyma
- 10 dkg vaj
- késhegynyi só
- fehér bors
- mustár
- citromlé
- pici fokhagyma
A halszeeleteket hintsük be sóval, borssal, majd helyezzük őket egy lapos edénybe. A megtisztított, felszeletelt vöröshagymát és póréhagymát fektessük rá, majd hintsük be az összeállítást finomra vágott petrezselyemmel. Keverjük össze az olajat a citromlével, és öntsük a halra. Miközben legalább 2 órán át pácolódni hagyjuk, forgassuk át többször. A fűszeres vaj elkészítéséhez keverjük össze a maradék hagymát, petrezselymet, ízesítsük sóval-borssal, mustárral és némi citromlével. Tálalásig hűtőbe tesszük. A halat a maradék páclével kenegetve grillezzük, amíg barnára sül, s végül kanalazzunk egy-egy adag fűszeres vajat a még éppen forró süllőszeletekre. Jó étvágyat!
Ha ön is professzionális grillsütőre vágyik, kattintson a Spatrend oldalára, vagy látogasson el a bemutatótermekbe, ahol élőben is megtekintheti a prémium termékek széles választékát!