Hétköznapi kényeztetés: Grillezett süllő

Nyáron alapvetően előtérbe kerülnek a halas ételek. Nem kell azonban megvárnunk a hétvégi grillpartit ahhoz, hogy egy ínycsiklandozó fogással lepjük meg magunkat és családunkat. A grillezett süllő könnyedén elkészíthető, azonban rettentően finom étel!


Nyáron alapvetően előtérbe kerülnek a halas ételek. Nem kell azonban megvárnunk a hétvégi grillpartit ahhoz, hogy egy ínycsiklandozó fogással lepjük meg magunkat és családunkat. A grillezett süllő könnyedén elkészíthető, azonban rettentően finom étel!

Hozzávalók 2 személyre:

- 4 szelet süllő

- őrölt bors, só

- 1 kis fej vöröshagyma

- 1 csokor petrezselyem

- 4 evőkanál olaj

- 2 evőkanál citromlé

 

A fűszeres vajhoz:

- ujjnyi póréhagyma

- 10 dkg vaj

- késhegynyi só

- fehér bors

- mustár

- citromlé

- pici fokhagyma

A halszeeleteket hintsük be sóval, borssal, majd helyezzük őket egy lapos edénybe. A megtisztított, felszeletelt vöröshagymát és póréhagymát fektessük rá, majd hintsük be az összeállítást finomra vágott petrezselyemmel. Keverjük össze az olajat a citromlével, és öntsük a halra. Miközben legalább 2 órán át pácolódni hagyjuk, forgassuk át többször. A fűszeres vaj elkészítéséhez keverjük össze a maradék hagymát, petrezselymet, ízesítsük sóval-borssal, mustárral és némi citromlével. Tálalásig hűtőbe tesszük. A halat a maradék páclével kenegetve grillezzük, amíg barnára sül, s végül kanalazzunk egy-egy adag fűszeres vajat a még éppen forró süllőszeletekre. Jó étvágyat!

Ha ön is professzionális grillsütőre vágyik, kattintson a Spatrend oldalára, vagy látogasson el a bemutatótermekbe, ahol élőben is megtekintheti a prémium termékek széles választékát!

Címkék: