Tudd meg, mi Vámos Erika karcsúságának titka

Vámos Erika neve sokak számára ismerősen csenghet, a TV2-n már nyolcadik éve nagy sikerrel futó TestŐr című műsorban ismerhettük meg őt. A mosolygós és egészségtudatos műsorvezetővel beszélgettem életviteléről, módszereiről, egészségéről és wellness szokásairól.


Vámos Erika neve sokak számára ismerősen csenghet, a TV2-n már nyolcadik éve nagy sikerrel futó TestŐr című műsorban ismerhettük meg őt. A mosolygós és egészségtudatos műsorvezetővel beszélgettem életviteléről, módszereiről, egészségéről és wellness szokásairól.Hogy indul egy napod? Van valamiféle „rituálé”, amit betartasz ébredés után?

Nagyon korán fekvő vagyok, ezért van olyan nap, mikor már reggel ötkor kipattanok az ágyból. Általában reggelente éhgyomorra megiszom a speciális vízhajtó, nyirokkeringést serkentő gyógynövényteámat, majd a tisztulás jegyében egy speciális zöldalma ízű útifűmaghéj keverékkel folytatom a reggelt, ami vitaminokkal és probiotikumokkal van dúsítva. Ezt Wallinger Zita doktornő állította össze nekem és azóta semmi baj nincs az emésztésemmel. Aztán beveszek egy teáskanál kékszőlőmag és -héj mikro őrleményt, ami a száj nyálkahártyáján keresztül tud felszívódni. A szőlőmagban lévő polifenolok és pláne a Rezveratrol elősegítik a sejtek védelmét a szabadgyökök károsító hatásával szemben. A szőlőmag őrlemény por állagú, olyan az íze, mint a szőlőnek. Támogatja a szív- és érrendszert, erősíti az immunrendszert, sok betegség megelőzésében a támaszom.


Ez nagyon jól hangzik! Úgy tűnik, odafigyelsz arra, mit viszel be a szervezetedbe. 

Mesélj még, légy szíves, az étkezési szokásaidról!

 

Délig csak gyümölcsöt eszem, és napközben is tudatosan étkezem. Már többször említettem, hogy a nyers vegán életmódról visszatértem a húsevők világába, ami nagyon jót tett a szervezetemnek. Észrevettem magamon, hogy szükségem van a húsra, hiszen nem tudtam olyan hatékonyan edzeni és izmosodni, mint annak idején. Persze, ezt nem úgy kell elképzelni, hogy folyamatosan a sonkát eszem kolbásszal, hanem heti 1-2 alkalommal főtt csirkemellet vagy minőségi halat is fogyasztok a rengeteg nyers zöldség mellé, amely természetesen változatlanul megmaradt.


Mit tapasztaltál az étrendváltás óta?

Meglepő, de rengeteget változott a testem, amióta a hússal barátságban vagyok. Az edzések sokkal hatékonyabbak, és sokkal jobban fejlődik az izomzatom is.


Említetted, hogy sportolsz. Ez mit jelent?

Szerencsémre a Pilis Parkerdőben lakom, így amikor csak időm engedi, kijárok futni vagy nagyokat túrázni. Gyerekkorom óta rendszeresen sportolok, és mindig imádtam a természethez közel álló sportos tevékenységeket. A nagy szerelem a jóga és a pilates. Ott mindig ki tudok kapcsolni.


Szoktál wellness szállodákba, vagy spa központokba járni?

A forgatások által nagyon sok wellness szállodába eljutottam már. Imádom őket. Minden évben egyszer elmegyek egy hétre, és ott kényeztetem a testem és a lelkem. Volt olyan alkalom, amikor 8 órán keresztül csak masszázsokra jártam. Fantasztikus volt. Igaz, aláíratták velem, hogy ezt csakis saját felelősségemre teszem, de nem volt gond. 8 órán át pihentem, és élveztem, ahogy a testem hálás minden mozdulatért. Úgy alakítottam az otthonom, hogy ott is ki tudjam pihenni magam. Szeretem az infraszaunámat. Egy fárasztó forgatási nap után alig várom, hogy hazamenjek, és a saját pezsgő- fürdőkádamban elnyúljak. Nagyon szeretem az ilyen jellegű feltöltődést, és teljes szívemből ajánlom mindenkinek!Címkék: