3 fantasztikus illóolaj, melytől egészségesebb leszel!

Az illaterápia főeszköze az illóolaj. Összetettségük miatt a test működését is befolyásolják. Összeszedtük azokat, amelyek praktikusan használhatóak a mindennapjainkban.Vanília illóolaj:A növény illóolaj tartalma 3%, ami azt jelenti, hogy 1 kg vanília olaj előállításához 30-35 kg mag szükséges. Izmainkat ellazítja, testünket megnyugtatja. Csepegtessünk a vaníliából a forró fürdőnkbe.Levendula illóolaj:A levendulaolaj az egyik legkedveltebb illóolaj, hiszen remek az illata, számos betegség gyógyítására alkalmas, ráadásul kiváló relaxáló szer. A levendulaolaj alkalmazása igen széleskörű, leginkább különböző sérülésekre, szemölcsökre, fejfájásra és nyugtatóként használják, illetve izomgörcsök oldására is kiváló.Fodormenta illóolaj:A fodormenta olaja antimikrobiális, görcsoldó, szélhajtó, epehajtó, nyákoldó, féreghajtó és külsőleg alkalmazva zsíroldó hatású.Közérzetjavításra alkalmazzuk a rózsa vagy a citrus illatokat. Amennyiben krónikus fáradtsággal küzdünk, érdemes fahéj vagy eukaliptusz illattal feldobni a napot. Hatásukra energikusabb, kiegyensúlyozottabbak és vidámabbak leszünk. Illóolajak általános hatásai:·         Vizeletkiválasztás-szabályzó, veseműködést serkentő hatású.·         Nyugtató, izgató, agyműködést serkentő.·         Légzőszervek esetén légzéskönnyítő, nyálkaoldó és bevonó hatású.·         Vérnyomás szabályozó.Tipp: Az olajak amilyen jótékonyak, olyan veszélyesek is, vigyázni kell az alkalmazásnál a töménységre, mennyiségre, mert veszélyes lehet! 


Az illaterápia főeszköze az illóolaj. Összetettségük miatt a test működését is befolyásolják. Összeszedtük azokat, amelyek praktikusan használhatóak a mindennapjainkban.

Vanília illóolaj:

A növény illóolaj tartalma 3%, ami azt jelenti, hogy 1 kg vanília olaj előállításához 30-35 kg mag szükséges. Izmainkat ellazítja, testünket megnyugtatja. Csepegtessünk a vaníliából a forró fürdőnkbe.

Levendula illóolaj:

A levendulaolaj az egyik legkedveltebb illóolaj, hiszen remek az illata, számos betegség gyógyítására alkalmas, ráadásul kiváló relaxáló szer. A levendulaolaj alkalmazása igen széleskörű, leginkább különböző sérülésekre, szemölcsökre, fejfájásra és nyugtatóként használják, illetve izomgörcsök oldására is kiváló.

Fodormenta illóolaj:

A fodormenta olaja antimikrobiális, görcsoldó, szélhajtó, epehajtó, nyákoldó, féreghajtó és külsőleg alkalmazva zsíroldó hatású.

Közérzetjavításra alkalmazzuk a rózsa vagy a citrus illatokat. Amennyiben krónikus fáradtsággal küzdünk, érdemes fahéj vagy eukaliptusz illattal feldobni a napot. Hatásukra energikusabb, kiegyensúlyozottabbak és vidámabbak leszünk.

 Illóolajak általános hatásai:

·         Vizeletkiválasztás-szabályzó, veseműködést serkentő hatású.

·         Nyugtató, izgató, agyműködést serkentő.

·         Légzőszervek esetén légzéskönnyítő, nyálkaoldó és bevonó hatású.

·         Vérnyomás szabályozó.

Tipp: Az olajak amilyen jótékonyak, olyan veszélyesek is, vigyázni kell az alkalmazásnál a töménységre, mennyiségre, mert veszélyes lehet!

 

Címkék: