Kígyómasszázs és sörfürdő? Íme a legbizarrabb spa kezelések a világ minden tájáról!

Ahogy a mondás is tartja, a szépségért meg kell szenvedni! De ennyire? Nézzük, mire képesek az emberek szerte a világban a ragyogó arcért, puha bőrért, vagy egy kényeztető masszázsért!


Ahogy a mondás is tartja, a szépségért meg kell szenvedni! De ennyire? Nézzük, mire képesek az emberek szerte a világban a ragyogó arcért, puha bőrért, vagy egy kényeztető masszázsért!

Kígyómasszázs Izraelből

Izrael északi részén van egy gyógyfürdő, ahol – ha elég bevállalós vagy – kígyókkal masszíroztathatod a tested és az arcod. A tulajdonos, Ada Barak szerint a kígyók érintése stresszoldó hatással bír, amint az ember túlteszi magát a viszolygáson. A kezeléshez gabona- és királysiklókat, tejkígyókat használnak – természetesen egyik sem mérgező. A nagyobbak mélyszöveti, a kisebbek frissítő masszázshoz kiválóak.

Kaktuszmasszázs Mexikóból

Bár első hallásra archaikus akkupunktúrának tűnik, valójában nem is olyan képtelen ötlet, ami Punta Mita Four Seasons Hotelében zajlik. Mivel a kaktusz remek hidratáló – akárcsak közeli rokona, az aloe vera – a napon kiszáradt bőr hálásan szívja magába a hatóanyagait. És a tűk miatt sem kell aggódni, azokat előbb eltávolítják, majd meleg vízben főzik a kaktusz testét, míg rugalmassá nem válik. 

Vámpír-arckezelés Amerikából

Ez az eljárás egyre népszerűbbé válik amióta Kim Kardashian is túlesett rajta. A vér vagy vámpír arckezeléskor az orvos a páciens karjából vesz vért. Egy centrifuga segítségével elválasztja a plazmát és vérlemezkéket a fehérvérsejtektől, majd a vérlemezkékben gazdag plazmát felviszi az arcra. Az eljárás fiatalítja az arcot, mivel a plazma stimulálja a kollagéntermelést. Ugyanakkor vannak szkeptikus szakértők is, szerintük semmi nem bizonyítja, hogy működik is. Annyi bizonyos, hogy Kim Kardashiannak a maga 32 évével még semmi szüksége a vér-arckezelésre.

Sörfürdő Csehországból

A legendás cseh sörnek nemcsak az íze isteni, de a bőrödnek is jót tesz! Csehország több gyógyfürdője – köztük a híres fürdőváros, Karlovy Vary – kínál kényeztető fürdőzést a nemzeti kincsnek számító italban. Hogy szomjan ne halj a fürdő közben annyi sört ihatsz, amennyi beléd fér – természetesen nem a saját kádadból.

Arckezelés csigákkal Japánból

Csigák mászkálnak az arcodon? Hamarabb tűnik vasárnap hajnali rémálomnak, mint szépészeti kezelésnek. Pedig Japánban a nők önszántukból fekszenek a csigák alá, sőt az őrület már Angliába is átnyergelt. Mégis honnan az ötlet? Állítólag a csiga nyálkája segít eltávolítani az elhalt hámsejteket, gyógyítja és hidratálja a bőrt, az állatok mozgása pedig kifejezetten relaxáló hatású. Akkor sem kell lemondanod a csiganyálka ajándékairól, ha nem vagy híve a bizarr eljárásoknak. Néhány kozmetikum ugyanis már lecsapott az éticsigákra.

Címkék: