Kipróbáltuk a pezsgőfürdőt! Tudtátok, hogy a cellulitiszra is jó?

  • írta:
  • 2014.04.09

Egy ultramodern berendezésben ülök, amely felülmúlja a kádról alkotott eddigi ismereteimet. A fejemnél kislabda nagyságú hangszórók, mintha csak rám szegezné szemeit a kád… Közben csiklandozva pezsegtet a 35 fokos víz, eszméletlen jó érzés!


Egy ultramodern berendezésben ülök, amely felülmúlja a kádról alkotott eddigi ismereteimet. A fejemnél kislabda nagyságú hangszórók, mintha csak rám szegezné szemeit a kád… Közben csiklandozva pezsegtet a 35 fokos víz, eszméletlen jó érzés!

Az érzékek felébresztésében első körben a milliónyi finoman pezsgő illat és vízbuborék kapcsolódik be, és a kádfürdőben ergonomikusan elhelyezett fúvókákból vízsugarak százai masszíroznak át tetőtől talpig. Attól függően, hogy élénkítő vagy relaxáló hatásra vágyom, szabályozhatom a hőmérsékletet, miközben a test reflexzónái szerint beállított 252 fúvókának köszönhetően teljes testmasszázsban van részem. Elnyújtózom a finoman meleg vízben, és átadom magam ennek a bizsergető lazulásnak. 

Az illatok is elbűvölik érzékszerveimet. Valami finom aromaterápiás illóolaj került a fürdővizembe, így a friss cirusos illat lengi be az egész szobát. Aromaterápia nem csupán az illatával hat. Ahogy a vízben feloldódik, a meleg hatására bőrömön keresztül is felszívódik a jótékony illóolaj. Később megtudom, ha nincs éppen kéznél illóolaj, akkor fürdősóval is érdemes kipróbálni a fürdőt, mert azzal még a bőr méregtelenítését is elvégezhetjük. Utána pedig pihe-puha bőr lesz a jutalmunk.  

A teljes relaxációhoz hozzátartozik a kellemes zene, amit most a beépített, vízálló hangszórókból hallgatok. Ezt már csak a kádból előtűnő fénysugarak teszik még változatosabbá: miközben a szivárvány színeire festik a vizemet, kellemesen ellazulok. 

Hogy is gondolhatnánk, hogy mindez csak a kényelmünket szolgálja? A fürdő, amit néhány szállodában kezelés formájában elérhetünk, sokszor gyógyászati céllal vetnek be. A meleg hatására kitágulnak a véredények, így csökken a vérnyomás. Ezt én is tapasztalom: még csak néhány perce ejtőzöm ebben a finom meleg vízben, de már kerülget az álmosság. 

Miközben szárazra törlöm magam, érzem, finomabb, puhább lett a bőröm. A pezsgőfürdő egyik nagy előnye, hogy minél többet alkalmazzuk, annál jobban érezzük tőle magunkat. A masszázs hatására a bőr egyenetlenségén, a cellulitison is segít, és a nyirokrendszert is aktiválja. Lehet, így tavasszal teljesen rákapok, hiszen tökéletesen felkészíti a testem a nyári bikini szezonra. 

Címkék: