Szaunáznál az utcán? Most megteheted!

A Duna-part fejlesztési programjának keretein belül a Valyó csoport egy egészen különleges ötlettel rukkolt elő: mobilszaunák segítségével színesítik az új izgalmakra vágyó budapesti lakosok életét.


A Duna-part fejlesztési programjának keretein belül a Valyó csoport egy egészen különleges ötlettel rukkolt elő: mobilszaunák segítségével színesítik az új izgalmakra vágyó budapesti lakosok életét.

A Valyó csoportnak sokféle rendezvénye sikerült már, aminek a célja az volt, hogy különböző civil akciókkal hívja fel a figyelmet arra, hogy mennyire fontos a belvárost közel hozni Budapest legnagyobb kincséhez, a Dunához. A civil csoportosulás egyébként egyre nagyobb népszerűségnek örvend, rengeteg ember nevezett például el a dunaparti pétanque bajnokságukra és látogatott el a mini-fesztiváljaikra is.

Idén tavasszal egyedi mobil-szaunákat készítettek, melyeket hétvégeken át a város más-más pontjába helyeznek ki. A különleges városi szauna kipróbálásához előzetes regisztráció szükséges, ellenben teljesen ingyenes. Ezen a hétvégén nekem a Margit híd budai hídfőjénél lévő állomást sikerült elcsípnem. Bevallom, a szaunázás sosem tartozott a kedvenc időtöltéseim közé, de itt egy egészen másfajta élménnyel lettem gazdagabb.

A mobil szauna külsőre tulajdonképpen egy furgonra hasonlít, vannak ablakai, tehát belülről csodálhatjuk Budapest látképét, és nézhetjük a járókelőket, miközben mi ebben az egyedi járgányban ülhetünk a jóleső hőségben. A szauna pont kellemes hőmérsékletű, simán ki lehet bírni benne akár egy fél órát is, és valóban rendkívül érdekes relaxációs állapotba lehet kerülni ebben az elsőnek furcsának tűnő helyzetben. Egyetlen szépséghibája az ötletnek talán az, hogy a zuhanyzást az utca kellős közepén kell megoldani, de egyszer ezt is ki lehet, és ki is kell próbálni.

A mobil szaunákat a Valyó csoport a nagy sikernek köszönhetően szeretné majd kibővíteni, workshopok nyitásával és DJ-k meghívásával. A szaunákat előreláthatólag április végéig lehet kipróbálni, de nem árt sietni a foglalással, ugyanis a rendkívül nagy érdeklődésnek köszönhetően hamar betelnek a helyek!

Látogass el a valyo.hu oldalra, regisztrálj minél előbb, hogy részesülhess ebben a különleges élményben!

élménybeszámoló: Pozsgai Rebeka

Címkék: