15 millió dollárnak sem örült a világbajnok pókerjátékos!

  • írta:
  • 2014.08.30

A pókertörténelem második legnagyobb nyereményét zsebelhette be Daniel Colman egy hihetetlenül izgalmas csatában – de még csak el sem mosolyodott utána.


A pókertörténelem második legnagyobb nyereményét zsebelhette be Daniel Colman egy hihetetlenül izgalmas csatában – de még csak el sem mosolyodott utána.

Las Vegasban a Big One for One Drop elnevezésű versenyen nyert a 23 éves Colman. Bár az utolsó leosztásnál úgy tűnt, hogy nem tud felülkerekedni ellenfelén, a veterán profi pókerjátékoson, Daniel Negreanu-n, ám az utolsó előtti lap – hatalmas szerencsével – Colman javára döntötte el a csatát.

A versenyre 1 millió dollár volt a beugró, így csak sikeres profi játékosok és üzletemberek engedhették meg maguknak, hogy asztalhoz ülhessenek a 15 millió dolláros fődíj reményében. Colman 41 dörzsölt és mindenre elszánt ellenféllel nézett szembe, de átverekedte magát rajtuk. Ám hiába érezheti magát a világ legszerencsésebb emberének, a győzelem után még csak egy mosolyt sem eresztett meg a kameráknak, nem vette fel a nyertesnek járó világbajnoki karkötőt és a média képviselőivel sem volt hajlandó beszélni közvetlenül a döntő után.

„Nem tartozom semmivel a pókervilágnak – nyilatkozta később – szerencsés vagyok, hogy profi játékosként ebből élek, de elég régóta játszom ahhoz, hogy lássam a póker sötét oldalát. Örülök, hogy nem kell rendes munkát vállalnom, mégsem ajánlom senkinek, hogy profinak álljon. A játékosok talán 1%-a él meg ebből jól, mégpedig azért, mert a többiek veszítenek... sokat.”

Több játékost felháborított Colman viselkedése, azt mondták, lehet, hogy nem tartozik semmivel, de a pókert sokan szeretik, rajongók szurkolnak a legjobbaknak, a tévéközvetítések nagyon népszerűek. Épp ezért több tiszteletet várnak a győztestől.

Címkék: