Élve temetnek a spa hotelben

Van egy hely Japánban, ahol nemcsak, hogy élve temetik el az embereket, de a szóban forgó utazók kifejezetten ezért utaznak az öböl partján fekvő városkába. Isten hozta Beppuban!A forrásvízben gazdag Beppu városában nyolc különböző meleg vizű forrás található, amelyet rengeteg fogadó és Spa létesítmény hasznosít vendégei számára. Ezek közül az egyik leghíresebb a több mint 140 éves múltra visszatekintő Takegawara, ami a hagyományos fürdőélményeken kívül homokfürdőt is kínál. A múlt hangulatát idéző épület és a környező partszakasz ad helyet a szokatlan szeánsznak, az élve temetésnek is. A meleg vulkanikus homok fekete színével elsőre nem tűnik kifejezetten csábítónak, pedig emberek ezrei zarándokolnak ebbe a hatalmas homokozóba. Az emberek teljes testet fedő ruhában helyezkednek el személyre szabott mélyedésükbe, ahol aztán betemetik őket a kellemesen meleg homokkal. A 15 perces pihenés során csak a fej marad szabadon, minden más szigorúan a föld alá kerül, így klausztrofóbiásoknak nem ajánlott ez a mozdulatlanság. A lumbágóra, ízületi panaszokra és a menopauzás tünetekre is ajánlott kezelést csak rövid ideig és meglehetősen ritkán szabad igénybe venni. Kéthetente egy szeánsz javasolt, így ha valaki épp Japánban jár, bátran próbálja ki a homokfürdőt, de maradni nem érdemes, van, amit nem kell túlzásba vinni.


Van egy hely Japánban, ahol nemcsak, hogy élve temetik el az embereket, de a szóban forgó utazók kifejezetten ezért utaznak az öböl partján fekvő városkába. Isten hozta Beppuban!

A forrásvízben gazdag Beppu városában nyolc különböző meleg vizű forrás található, amelyet rengeteg fogadó és Spa létesítmény hasznosít vendégei számára. Ezek közül az egyik leghíresebb a több mint 140 éves múltra visszatekintő Takegawara, ami a hagyományos fürdőélményeken kívül homokfürdőt is kínál.

A múlt hangulatát idéző épület és a környező partszakasz ad helyet a szokatlan szeánsznak, az élve temetésnek is. A meleg vulkanikus homok fekete színével elsőre nem tűnik kifejezetten csábítónak, pedig emberek ezrei zarándokolnak ebbe a hatalmas homokozóba.

Az emberek teljes testet fedő ruhában helyezkednek el személyre szabott mélyedésükbe, ahol aztán betemetik őket a kellemesen meleg homokkal. A 15 perces pihenés során csak a fej marad szabadon, minden más szigorúan a föld alá kerül, így klausztrofóbiásoknak nem ajánlott ez a mozdulatlanság.

A lumbágóra, ízületi panaszokra és a menopauzás tünetekre is ajánlott kezelést csak rövid ideig és meglehetősen ritkán szabad igénybe venni. Kéthetente egy szeánsz javasolt, így ha valaki épp Japánban jár, bátran próbálja ki a homokfürdőt, de maradni nem érdemes, van, amit nem kell túlzásba vinni.

Címkék: