Talpunk alá való!

  • írta:
  • 2015.02.06

Sok szempontnak kell megfelelnie annak a padlóburkolatnak, amely mellett végleg döntünk: legyen mutatós, tartós, kényelmes és hosszú életű. Ráadásul rendelkezzen azokkal a 21. századi tulajdonságokkal, amelyek a mai padlóburkolatot jellemzik. Nézzük, miről is van szó!


Sok szempontnak kell megfelelnie annak a padlóburkolatnak, amely mellett végleg döntünk: legyen mutatós, tartós, kényelmes és hosszú életű. Ráadásul rendelkezzen azokkal a 21. századi tulajdonságokkal, amelyek a mai padlóburkolatot jellemzik. Nézzük, miről is van szó!

Legyen széles választék! – Ugye mennyire fontos, hogy legyen miből választani? Az unalomig ismételt megoldások helyett olyat keresünk, amely egyedivé, ránk jellemzővé tudja varázsolni otthonunkat. Ebből a szempontból a Parador csúcsokat dönget. Talán az egyik legszélesebb padló választékot kínálja. Szélességben, hosszúságban, mintázatban és színekben számtalan választási lehetőséget kínál. Ha például szeretnénk hajópadlóhoz megszólalásig hasonlót, akkor találunk ilyet is: hosszú szálak, rusztikus fa erezetek, kopásálló minőség.  

Tudta? – A laminált padló minősége nem a kopásállóságtól vagy a vastagságtól függ elsősorban. A hdf alap sűrűsége és keménysége legalább annyira fontos. (A natúr hdf-lap farostokból áll, amelyeket műgyanta hozzáadásával és hő segítségével préselnek össze. A nagy sűrűségű, zárt felületű hdf lemezek környezetbarát, száraz technológiájú eljárással készülnek.)

Mit tud egy vinyl padló? - A vinyl egy rendkívül értékes műanyag. Extrém magas az ellenálló képessége  a behatásokkal szemben, melyek otthonunkban érhetik. Számtalan felhasználási formája létezik: remek alternatívája a laminált vagy fa padlónak és a hidegburkolatoknak is. Vízálló, ezért konyhában is használható, sőt, kifejezetten ajánlott. Rendkívül karcálló, és nagyon könnyű tisztán tartani, antibakteriális. Fürdőszobába is kitűnő választás. Gondtalanul élvezhetjük a luxus fahatást, hiszen nem kell kezelni vagy ápolni, emellett egy kellemes meleg padlón járhatunk, ráadásul a felülete csúszásmentesített.

Ha fózolt padlólapot veszek, jól járok? – Minden bizonnyal, mert a fózolt, vagy mikro fózolt változatok több szempontból is előnyösebbek a fózolatlan társaiknál. Előnyük egyfelől a látványban rejlik: mivel a padlólapok a lecsapott padló él révén elkülönülnek egymástól, ezért valódi fa padló hatását keltik. Másodsorban az illesztéseknél keletkező mikro rések – ahol a víz bejuthatna – ezzel az eljárással elkerülhetőek. A Parador laminált padlóinál minden fózolt él duzzadásvédelemmel van ellátva, így a víz bejutása gyakorlatilag kizárt. Sokan azt gondolják, hogy nem lehet jól tisztítani a kis réseket, megül benne a por, a szennyeződés. Valójában ez nem így van. Mivel pici V alakokat képez a fóz, így egy egyszerű porszívózással, de akár egy felsöpréssel is könnyen takaríthatjuk.

Címkék: