Merészebb, mint a festészet (április 25 – július 27.)

Ezzel a címmel mutatja be az Iparművészeti Múzeum azt a plakátkiállítását, amely a két világháború közötti időt idézi vissza a látogatóknak. Az 1924-42 között készült alkotások a magyar plakátművészet meghatározó darabjaiként humoros formában, ma már szokatlan szín- és formavilággal mesélnek a régi korok slágertermékeiről. Az időutazásnak is beillő kiállításon láthatjuk a szavatoltan színtartó Nor-Doc fürdőruhát népszerűsítő plakátot, de visszatér a Flora szappan vagy éppen az Eg-Gű cipőápoló krém is. A plakátok mellett archív felvételek és tárgyi emlékek segítenek még jobban elmélyedni a korszak hangulatában, melyet július 27-ig bárki megtekinthet.


Ezzel a címmel mutatja be az Iparművészeti Múzeum azt a plakátkiállítását, amely a két világháború közötti időt idézi vissza a látogatóknak.

Az 1924-42 között készült alkotások a magyar plakátművészet meghatározó darabjaiként humoros formában, ma már szokatlan szín- és formavilággal mesélnek a régi korok slágertermékeiről.

Az időutazásnak is beillő kiállításon láthatjuk a szavatoltan színtartó Nor-Doc fürdőruhát népszerűsítő plakátot, de visszatér a Flora szappan vagy éppen az Eg-Gű cipőápoló krém is.

A plakátok mellett archív felvételek és tárgyi emlékek segítenek még jobban elmélyedni a korszak hangulatában, melyet július 27-ig bárki megtekinthet.


Címkék: