Toulouse-Lautrec kiállítás (április 25 – augusztus 24.)

A Szépművészeti Múzeum ideiglenes kiállításán ezúttal Henri de Toulouse-Lautrec, nagy hírű francia művész litográfiáiból mutat be egy csokorra valót.Az érdekes életúttal rendelkező alkotó a francia éjszakai élet meghatározó alakja volt, és elsősorban festőként, plakátművészként ismerheti a nagyközönség. Életének utolsó 10 évében azonban egyre inkább a litográfiák felé fordult, és a festményeivel, rajzaival egyenértékűnek tartott alkotásait is mindig együtt állíttatta ki. Ebből a hatalmas litográfiai korpuszból szemezget a múzeum, amelyet egy olajfestmény tesz teljessé. Az időszakos kiállítás egészen augusztus végéig látogatható a Szépművészeti Múzeum nyitvatartási ideje alatt.


A Szépművészeti Múzeum ideiglenes kiállításán ezúttal Henri de Toulouse-Lautrec, nagy hírű francia művész litográfiáiból mutat be egy csokorra valót.

Az érdekes életúttal rendelkező alkotó a francia éjszakai élet meghatározó alakja volt, és elsősorban festőként, plakátművészként ismerheti a nagyközönség. Életének utolsó 10 évében azonban egyre inkább a litográfiák felé fordult, és a festményeivel, rajzaival egyenértékűnek tartott alkotásait is mindig együtt állíttatta ki. Ebből a hatalmas litográfiai korpuszból szemezget a múzeum, amelyet egy olajfestmény tesz teljessé. Az időszakos kiállítás egészen augusztus végéig látogatható a Szépművészeti Múzeum nyitvatartási ideje alatt.

Címkék: