3 érv a vízhatlan kerti bútorok mellett

A kerti bútorok között is egyre inkább a kényelem és a puhaság felé billen a mérleg nyelve, és a hideg praktikusságot felváltja a funkció és dizájn összetartó párosa. A vízhatlan szövetek ebben nagy szerepet játszanak, hiszen így olyan párnákat, üléseket készíthetnek a gyártók, amelyek hosszútávon bírják a kültéri elhelyezést és még kényelmesek is.


1. Maximális kényelem

A fedetlen vagy félig fedett teraszokra sokáig csak műanyag vagy gyakori ápolást igénylő fa bútorokban gondolkodhattunk, amelyek nélkülöztek minden puhaságot. Ezt valamennyire lehetett ülőpárnákkal pótolni, de azokat is pakolgatni kellett az eső elől és egy állandó beltéri helyet is ki kellett nevezni számukra. A vízhatlan szövetek elterjedésével minderre nincs szükség. A párnák és a fotelek kint maradhatnak, akár egész évben, és nem kell kompromisszumot kötni a kényelem kárára.

2. Beltéri bútorhatás

A vízhatlan szöveteknek köszönhetően ma már egyre több olyan kültéri bútort találunk, amelyek alig térnek el egy beltéri családtól. Ugyanolyan fontos lett a kényelem, a stabilitás és háttérbe szorult a könnyű mozgathatóság. Így a bútorok sokkal otthonosabb megjelenést kaptak és a kültér tényleg a beltér kiterjesztéseként működik, egységet hozva a életterünkbe.

3. Könnyű tisztíthatóság

A megjelenés, a tárolhatóság és a kényelem mellett nem utolsó szempont az sem, hogy ezek az időjárásálló bútorok rendkívül könnyen tisztán tarthatóak. Mivel a felületek és a szövetek vízhatlanok, ezért a kiöntött italokat sem szívják magukba, az ételfoltok nem eszik bele magukat az anyagba, hogy örök emlékeztetőül szolgáljanak. Egy vizes vagy enyhén mosószeres szivaccsal elég áttörölni őket és máris új fényükben pompáznak.

Ha másért nem is, ezért már megéri a vízhatlan bútorszövetek választása!