10 nélkülözhetetlen medence kiegészítő

  • írta:
  • 2015.07.08

Bár medence vásárláskor úgy érezzük, minden szükséges kiegészítőt megvásároltunk hozzá, hamar kiderülhet, hogy más medence tartozékokra is igényünk van. Nézzük végig, melyek azok az eszközök, amelyekkel a pezsgőfürdőzés kényelmesebbé és élvezetesebbé válhat.


Bár medence vásárláskor úgy érezzük, minden szükséges kiegészítőt megvásároltunk hozzá, hamar kiderülhet, hogy más medence tartozékokra is igényünk van. Nézzük végig, melyek azok az eszközök, amelyekkel a pezsgőfürdőzés kényelmesebbé és élvezetesebbé válhat.

Jakuzzi tető – Ez legyen az első dolog, amit a medence után megvásárolsz. Egy tető nélküli masszázsmedence pont olyan, mint egy ajtó nélküli hűtőszekrény. Feltétlen szükséges, és körülbelül ötévente egy újabba kell majd beruháznod.

Tetőemelő – Bár luxusnak gondolnád, nem az. Már csak azért sem, mert segítségével elkerülhető, hogy a szél megemelje a tetőt, vagy miközben megpróbálod leemelni, eltörjön. Ha rendelkezel egy emelővel, sosem kerülsz olyan helyzetbe, hogy várnod kellene a segítségre. Egy mozdulattal megoldódik mindez.

Medence lépcső – Bár nem gondolnál rá egyből, de egészen biztosan szükséged lesz rá ahhoz, hogy a medencébe ki és be tudj lépni. Olyan lépcsőt válassz, amely színében és stílusában illik a medencédhez, és csúszásmentes anyagból készült.

Medence korlát – Ha rendelkezel egy, a medence oldalára rögzített korláttal, akkor egészen biztosan nem esel kétségbe, miközben a lépcsőfokokat mászod meg. Nem fogsz megbillenni, elcsúszni vagy megszédülni. Főként nagy segítség lehet, ha a lépcső időközben vizessé vált.

Kisasztal – többféle funkcióval rendelkezhetnek ezek a kisasztalok: megtartják a poharat, a rágcsálnivalót, a telefont vagy a medence játékokat. Lehet olyan, amit a medence szélére rögzítesz és olyan felfújható, ami a vízen lebeg.

Párnák – Bár a medence tartozéka a fejtámla, egy idő után elhasználódik, így mindenképpen kell helyette újat vásárolnod. Kár ezen spórolni, mivel nélküle képtelenség relaxálni, hiszen a medence szélén egyáltalán nem kényelmes pihenni.

Tároló – Ahhoz, hogy mindig szép tiszta legyen a medencéd és a vize, szükséged lesz többféle tisztítószerre. Ezeket – hiszen vegyszerekről van szó – érdemes egy zárható dobozba tenni, vagy legalábbis olyan helyre, ami a gyerekek számára nehezen elérhető.

Tisztító eszközök – Amire mindenképpen szükséged lesz, az egy lapos háló, amivel könnyedén ki tudod emelni a vízben úszkáló leveleket, ételmaradékot. Jó megoldás a medence aljának a tisztítására a medence porszívó, amellyel pillanatok alatt összegyűjtheted a medence alján lévő apróbb koszokat.

Baseball sapkák – Tarts a medence közelében néhány sapkát, amit fel tudsz venni fürdés közben. Kiválóan megvédi a hajadat attól, hogy vizes legyen, hiszen nem mindig szeretnéd újra elkészíteni a frizurádat. Télen pedig egy melegebb sapkát készíts ki. Ez jól védi a hajat a felszálló párától és a hidegtől.

Medencés játékok – Ahogy a Széchenyi Fürdőben, a medencében csuda jó sakkozni, úgy a masszázsmedencéd is kiváló terep lehet ahhoz, hogy pihenés közben egy partit lejátszatok. Teheted ezt egy úszó sakktáblán vagy épp egy pakli vízhatlan kártyával. 

Címkék: