3 szokatlan hatás, amit biztos nem tulajdonítottál a masszázsmedencének

A masszázsmedencék pozitív élettani hatásai közé több meglepő tétel is tartozik. A jobb alvás, az izomlazítás és a kellemes közérzet mellett most három olyan hatást mutatunk be, amely észrevétlenül javítja az életminőséget.


A masszázsmedencék pozitív élettani hatásai közé több meglepő tétel is tartozik. A jobb alvás, az izomlazítás és a kellemes közérzet mellett most három olyan hatást mutatunk be, amely észrevétlenül javítja az életminőséget.

Rendszeres használat mellett a masszázsmedencés fürdőnek olyan hosszú távú előnyeit is élvezhetjük, amiket az alkalmi megmártózásnál még nem tapasztalunk. Ezen szokatlan, de számunkra nagyon is előnyös hatások közé tartozik a gyorsabb gyógyulás, a kettes típusú cukorbetegség könnyebb kontrollálhatósága és a fogyás.

1. A cukorbetegség kezelését nem helyettesíti, de a vércukor szint egyenletesen tartását megkönnyítheti a rendszeres jakuzzi használat. A New England Journal of Medicine-ben jelent meg egy tanulmány, mely szerint a cukorbetegeknél megfigyelhető a pezsgőfürdőzés pozitív hatása a vércukor szintre. A vércukor szint csökkenése a meleg miatt felgyorsult véráram számlájára írható, ami miatt a test jobban tudja hasznosítani az inzulint.

2. A fürdő segíthet a fogyásban, ha okosan használod ki a meleg víz hatását. A forróság miatt megnövekedett testhő hatására beindul a szervezet hűtő funkciója, ami sok energiát emészt fel. Ez a plusz "energiafogyasztás" hasonló a sportolás során tapasztalható kalóriaégetéshez. Rendszeres használat során ez a sok kis érték összeadódik, és hatásos segítő lehet.

3. A harmadik talán a legmeglepőbb előny, amit a pazsgőfürdő számlájára írhatunk: ez pedig a gyorsabb gyógyulás. A meleg víz fájdalomcsökkentő hatásán túl már arra is van bizonyíték, hogy a sérült szövetek helyreállításában is van szerepe a masszázsmedencének. Ettől válik igazán ideálissá a hidroterápia a sportsérülések rehabilitációjára, mert egyszerre csökkenti a fájdalmat és  a felgyorslt oxigén és tápanyagszállítás segíti sebek összeforrását.

A kikapcsolódás és pihentető relaxálás mellett ezeket is érdemes felvenni a pro-kontra listára azoknak, akik masszázsmedence vásárláson törik a fejüket.

Találja meg álmai masszázsmedencéjét a SpaTrend országos raktár-kiárusítás és bemutatótermi vásár keretében november 2. és december 2. között. Látogasson el Kelet-Magyarország legnagyobb masszázsmedence bemutatótermébe Nyíregyházára, ahol szakértők segítségével választhatja ki az Ön számára tökéletes jakuzzi modellt.

Címkék: