Elutazom. Mit tegyek a jakuzzimmal?

  • írta:
  • 2015.08.10

Összegyűjtöttük azokat a kérdéseket és válaszokat, amelyek szinte minden masszázsmedence tulajdonost érintenek, így bízunk benne, hogy a válaszokkal sok bizonytalanságnak elejét vehetjük.


Összegyűjtöttük azokat a kérdéseket és válaszokat, amelyek szinte minden masszázsmedence tulajdonost érintenek, így bízunk benne, hogy a válaszokkal sok bizonytalanságnak elejét vehetjük.

Az ideális az lenne, ha valaki rendszeresen ellenőrizné a víz minőségét. Ha ez nem megoldható, azt javasoljuk, hogy engedd le a medencét. Természetesen ezt megteheted akkor is, amikor hazaérkezel, de szinte teljesen felesleges, hogy az utazás alatt álljon a medencében a víz, aminek a minősége időközben romlani kezd. Ha utazás előtt engeded le – vagy kérd meg a szervizes kollégákat erre a munkára – akkor visszaérkezés után már csak fel kell tölteni a medencét.

Milyen gyakran kell cserélni a szűrőket?

Mivel a szűrők feladata a vízben képződő üledékek kiszűrése, ezért egy túlterhelt szűrő ezzel a feladattal már nem tud megbirkózni. Soha ne várd meg, amíg a szűrők tönkremennek. Helyette azt javasoljuk, hogy heti rendszerességgel tisztítsd meg. Egy jól karbantartott masszázsmedence szűrő élettartama akár 2 év is lehet, de ehhez az kell, hogy minden alkalommal alaposan kitisztítsd, megszárítsd, majd tisztán visszahelyezd a medencébe. Hogy ne kelljen erre az időszakra nélkülöznöd a medencédet, javasolni szoktunk egy második garnitúra szűrőkészletet.

Használhatok fehérítőt klór helyett a medencémhez?

Erre a válasz határozott nem. Ez a két vegyi anyag teljesen eltér egymástól, más összetevőket tartalmaznak. Bár a háztartási hypo-ban is megtaláljuk a klórt, az teljesen eltér a medencék fertőtlenítésére használható klór tablettától.

Honnan tudom, mikor kell leengednem a medencém vizét?

Javasoljuk, hogy négyhavonta tedd meg, függetlenül attól, hogy mennyit használtad. Ha hosszabb időre elutazol, és nincs, aki kezelje a vizet, akkor is engedd le. Ha már nem lehet egyensúlyba hozni a víz vegyi értékeit, akkor is érdemes leereszteni, alaposan kitisztítani és újra beállítani az alapértékeket.

Mi lebeg a víz felszínén?

Erre többféle válasz létezik. Egyfelől apró porszemcséket is megfigyelhetsz a víz felszínén, ám ezek eltűnnek, amint beindítod a keringetést. Ha apró fehér pelyheket találsz benne, amik inkább lesüllyednek a medence aljára, akkor az a vízkő lesz. Ezt egy medence porszívóval könnyen összeszedheted. Ha habot tapasztalsz a víz felszínén lebegni, akkor az a Defoamer vízkezelő szer segítségével eltávolítható. Az olajos szennyeződések összegyűjtéséhez pedig használj Scum ball-t.

Címkék: