Erre a listára szükséged lesz, mielőtt jakuzzit veszel!

  • írta:
  • 2015.06.15

Néhány alapvető kérdést tisztázni kell, mielőtt masszázsmedencét vásárolnánk. Mind a kérdések, mind az erre kapott válaszok megkönnyítik a választást, és lehetővé teszik, hogy a masszázsmedencénk azt az élményt szolgálja, amire vágyunk.


Néhány alapvető kérdést tisztázni kell, mielőtt masszázsmedencét vásárolnánk. Mind a kérdések, mind az erre kapott válaszok megkönnyítik a választást, és lehetővé teszik, hogy a masszázsmedencénk azt az élményt szolgálja, amire vágyunk.

Mielőtt bármibe belekezdenénk, nézzünk körbe a piacon, és szerezzünk be mindenféle információt a témával kapcsolatban. Tartsuk nyitva a szemünket, ha szállodába vagy wellness központba megyünk, és nézzük meg, ők milyen medencét használnak. Informálódjunk weboldalakról, mint például a www.calderaspas.hu vagy a www.spatrend.hu oldalakról. Látogassunk el bemutatótermekbe, és éljünk az ingyenes tesztelés lehetőségével. Lapozgassunk a témába vágó magazinokat, és nézzünk alaposan körbe a barátoknál. Ezután a saját lehetőségeinket, igényeinket vegyük sorba:

- Mire használjuk a kertünket, udvarunkat, teraszunkat?

-       szórakozásra

-       pihenésre, feltöltődésre

-       főzésre, étkezésre

-       sportolásra

-       barkácsolásra

- Hány ember fogja ezt a helyet használni?

- Milyen évszakban használjuk?

-       akadályt jelent a havazás?

-       zavaró nyáron a nagy meleg, az erős napsugárzás?

- Színek és trendek

-       Meghatározó a házunk stílusa?

-       A kertünk markáns stílussal rendelkezik?

- Mekkora teret szánunk a medencének?

-       Fedett teraszra helyeznénk el?

-       Át kell alakítanunk az udvarunkat?

-       Hogyan szállítható le, helyezhető el a medence. Igényel valamilyen speciális megoldást?

- Rendelkezésre állnak a közművek? Víz, villany helyben van, vagy még ki kell alakítani?

- Milyen világítással rendelkezik a kert? Hangulatos? Biztonságos?

- Hogyan fogjuk fenntartani, ápolni a helyet?

-       Megoldható a fűnyírás?

-       Hozzá lehet majd férni a medencéhez a karbantartás ideje alatt?

-       Hová tesszük a bútorokat, kiegészítőket?

Ezeket a kérdéseket és válaszokat vezessük egy mappában (online vagy papíron), és gyűjtsük hozzá a következőket: fotókat és hangulatképeket, amelyek elnyerték a tetszésünket. Készítsünk egy listát, hogy a kialakult feltételek mellett melyek azok a modellek, amelyek szóba jöhetnek. Keressük fel a szakembereket, és kérjük ki a véleményüket az egyes modellek kapcsán. Állítsunk össze egy listát arról, melyek azok a részfeladatok, amelyeket mi magunk, és melyek azok, amelyeket szakember tud elvégezni. Legfontosabb, hogy határozzuk meg, milyen összeg áll rendelkezésünkre, és milyen határidővel szeretnénk a munkát kivitelezni. Legyünk reálisak, mérjük fel azt is, milyen váratlan költségek merülhetnek fel, és azok esetlegesen milyen késedelmet okozhatnak. 

Címkék: