Hogyan hat testünkre a hidroterápia?

Mindenki, aki használt már jakuzzit tudja, milyen felszabadító érzés a pezsgőfürdőzés, de csak kevesen gondolnak arra, hogy milyen egyéb jótékony hatásai vannak


Mindenki, aki használt már jakuzzit tudja, milyen felszabadító érzés a pezsgőfürdőzés, de csak kevesen gondolnak arra, hogy milyen egyéb jótékony hatásai vannak

Mivel a testünk lebeg a vízben, az ízületeinkre nehezedő nyomás a vízbe merülve nagymértékben csökken. A meleg víz serkenti a vérkeringést, ellazítja az izmokat, és a nyújtást, végtagok mozgatását könnyebbé teszi. Ha hetente 2-3 alkalommal végzünk könnyű, nyújtó gyakorlatokat jakuzzinkban, azzal növelhetjük izmaink és ízületeink rugalmasságát és mozgásterjedelmét, és megelőzhetjük az ízületi sérüléseket. Azok, akiknek nehézséget okoz a mozgás a szárazföldön, a meleg vízben újra megtapasztalhatják, milyen könnyedén tudják mozgatni végtagjaikat. Ezen felül a masszázsmedence vízsugarának masszázs funkciója enyhíti az izmok feszülését, a diszkomfort érzetet.  

A pezsgőfürdőzés nem csak a fizikai közérzetünkre van pozitív hatással, hanem lélektanilag is jótékonyan hat ránk. Több kutatás is bizonyítja, hogy a hidroterápiában részesülő betegek pozitív pszichológiai változásokon mennek keresztül a kezelés során. Csökken az idegesség, a depresszió, és javul a betegek általános hangulata. Aromaterápiával, ásványi sókkal kombinálva tovább erősíthetjük a pezsgőfürdőzés kényeztető érzését. 

Ha ön is arra vágyik, hogy mindennapjai része legyen az otthoni wellness, a jakuzzizás, látogasson ez az újévben a SpaTrend bemutatótermeibe, ahol januárban még a 2016-os áron vásárolhatja meg álmai masszázsmedencéjét!

Címkék: