A nyakkendők nagykönyvének alapszabályai (1. rész)

  • írta:
  • 2014.10.24

Egy „férfin a nyakkendő” – erejét tekintve – felér a női dekoltázzsal. Nincs még egy ilyen látványos kiegészítő a tárházunkban, ezért nagyon körültekintően kell megválasztanunk ezt az árulkodó ékszert.


Egy „férfin a nyakkendő” – erejét tekintve – felér a női dekoltázzsal. Nincs még egy ilyen látványos kiegészítő a tárházunkban, ezért nagyon körültekintően kell megválasztanunk ezt az árulkodó ékszert.

1. A nyakkendőn megakad az emberek szeme

Hogy hangzik a leggyakoribb bók, melyet egy férfi kaphat? Remek, elegáns, vagy esetleg merész nyakkendő. Mindenki ezt veszi észre először, így fontos, hogy jól szimbolizáljon téged. Önmagában is jó minőségű, ízléses darabnak kell lennie, és semmiképp sem üthet el sem anyagban, sem árban, sem mintában a ruhád többi részétől.

2. A méret a lényeg

Akár kosárlabdázó vagy, akár zsoké, a nyakkendő vége mindig pontosan az öv vonaláig ér. A rövidebb nyakkendő csak a Stan és Pan filmekben mutat viccesen.

3. Széltében is végy méretet

A modern, vékony nyakkendők egy kicsit tinédzseres külsőt adnak, ha egy brit-popot játszó bandában zenélsz és lányok olvadoznak a koncertjeitek első sorában, akkor nem rossz választás. A túl vastag nyakkendők pedig hatvan fölött ajánlottak és akkor is csak abban az esetben, ha egy nagyvállalat, vagy világuralomra törő politikai erő képviselője vagy. Az ideális nyakkendő a legvastagabb pontján mintegy 2-3 centiméter széles. Nagyon széles vállú és határozott pocakkal bíró férfiak egy kicsit e fölé mehetnek.

4. Egy csomó elég rá

Az a nyakkendőcsomó, melyet mindannyian megtanultunk az érettségi fotó elkészülte előtt, az bőven elég minden esetre. Nehéz megmondani, hogy a túlméretezett csomókkal a férfiak pontosan mit is ellensúlyoznak – talán megérne egy tanulmányt – de neked egy szimpla csomónál nincs többre szükséged.

5. Maradj visszafogott

A stílus tekintetében egyetlen olyan szabály van, mellyel biztosan nem nyúlhatsz mellé: légy visszafogott. Vagy ha úgy tetszik, akkor: a kevesebb több. A hétköznapokra semmiképp se válassz vicces, vagy túl feltűnő nyakkendőt. Egy karácsonyi, vagy egy szülinapi parti persze teljesen más. De soha ne legyen egy nyakkendő a beszélgetés témája, vagy indítója szokatlan formája vagy anyaga miatt. Egy jó nyakkendő feltűnik, kellemes érzést kelt másokban, majd meg is feledkezünk róla.

Címkék: