A nyár legmenőbb napszemüvegei

  • írta:
  • 2014.07.11

Kerek napszemüveg erős állhoz, D-keretes ovális arcélhez és pilóta szemüveg minden alkalomra – ezek az idei nyár legkedveltebb trendjei.


Kerek napszemüveg erős állhoz, D-keretes ovális arcélhez és pilóta szemüveg minden alkalomra – ezek az idei nyár legkedveltebb trendjei.

Múltidéző elegancia

A kerek napszemüvegek a húszas években – nem épp dizájn elveket követve – születtek. Egyszerűen a kerek formát volt a legkönnyebb előállítani, ám mára a vintage stílus egyik jelképe lett. Idén nem a teljesen kerek formát használtak a tervezők, sőt, az ovális íveket olykor a felső harmadban megtörik alig észrevehető szögekkel is, de a cél egyértelműen a harmincas évek maffiafilmjeinek megidézése volt. Csak erős állú, határozott állkapocscsonttal rendelkezőknek ajánlott. A kerek napszemüveg sajnos nem áll jól hasonló formájú fejhez.

Teljes lefedettség

Egyik évben sem kerülhető meg a pilóta napszemüveg, mivel minden arcon, minden stílushoz passzol. Egyszerűen nem lehet mellélőni vele, akár vastagabb keretet, akár vékony, alig észrevehető keretet választasz. Rockerek és rapperek, öltönyösök és rövidnadrágosok is egyaránt felvehetik. Bár virágkorát a Beatles idején élte és Freddie Mercury adott új lendületet a pilóta napszemüvegeknek, idén is ez a sláger a retro stílus kedvelői között.

Futurisztikus megjelenés

A D-formájú keret 2014-ben a dizájnerek és a nagy márkák kedvencei, mivel az új gyártási technológiának köszönhetően bármilyen formát, ívet meg tudnak valósítani. A D-keret is klasszikus stílust képvisel, ám jóval több mozgási lehetőséget ad, mint a kerek keret. Épp ezért márkánként egyedivé és stílusokhoz igazítva tudják csűrni, csavarni a tervezők a „D” vonalait. Akár túlméretezett formát, akár nyújtott, szögletes keretet választasz, modern, futurisztikus hatást fogsz vele elérni. Elsősorban ovális fejformához ajánlott, és kifejezetten segít ellensúlyozni a kevésbé erős arcéleket.

Címkék: