Őrizd meg a jakuzzi tisztaságát a nyári főszezon alatt is

A nagy melegben enyhet adó medencék és jakuzzik víztisztaságára kiemelten fontos ügyelni a nyári időszakban. A fényvédők, a parfüm és az izzadság is belemosódik a vízbe, ahol aztán könnyen elszaporodnak a baktériumok. És egyszer csak azt veszed észre, hogy algásodik és nyálkásodik a víz, ami aztán megmérgezi a megérdemelt vizes kalandot. A vízkezelési rutin kis frissítéssel szerencsére hamar megoldhatod a problémát és gond valamint fáradtság nélkül tisztán tarthatod a medencét a nyári szezon alatt!


Az egyik legjobb segítség ebben a Spa Absorb-it szivacs. Ez egy kifejezetten a zsíros, olajos szennyeződések eltávolítására kifejlesztett kiegészítő, ami megnöveli a víztisztaság hosszát és segíti a szűrők munkáját. A tapadókorong segítségével a szivacs könnyen rögzíthető a medence vagy jakuzzi falára, a vízbe eresztett kelléknek más sem kell a hatékony működéshez.

A fényvédők és egyéb olajos szennyeződések lemosódása többé nem jelent majd komoly kockázatot a víztisztaságra nézve, mert ez az apró szivacs - ahogy a neve is utal rá - magába szívja őket, így tulajdonképpen kivonja a vízrendszerből. A zsinóron lógó szivacs, telítődés után aztán, könnyen eltávolítható és tisztítható.

A szilárd szennyeződések ellen ugyan nem jó a szivacs, de az apró homok vagy porszemcsék, a növényi hulladékok és a rovartetemek ellen is van jó megoldás. Mégpedig a vízi porszívó! A Spa Vac egy zsinór nélküli, vákuummal működő kézi porszívó, ami tulajdonképpen a koszos víz felszívására készült. A medence aljára, a jakuzzik üléseire leülepedett kosz szemcséket a vízzel együtt fel tudod szívni, majd a víz visszapumpálásával, csak a szennyeződés marad hátra a porszívóban. Ezt pedig egy egyszerű öblítéssel könnyen kimoshatod. Ezzel ugyancsak megkönnyíted a szűrők munkáját és a nagyobb méretű koszokkal is elbánhatsz. Mivel nem igényel elektromosságot, használata teljesen biztonságos, gyors és egyszerű! A Spa Vac precíz használata megment attól, hogy egy hálóval kelljen kergetned a vízben úszó hulladékokat és még a legapróbb porszemeket is eltávolítja. Nem ropog többi semmi majd a talpad alatt!

Ezek a kiegészítők nagyban hozzájárulnak, hogy megőrizhesd a medence, jakuzzi víztisztaságát még a nyári csúcsidőszakban is, de ha biztosra akarsz menni, hogy a víz minősége, illata is megmaradjon és ne legyenek láthatatlan baktériumok se a vízben, akkor válaszd az AquaFinesse-t!

A holland AquaFinesse olyan vízkezelő adalékanyagokat készít, amelyek lebontják a vízben élő baktériumok védőburkát (biofilmet) és így könnyen és gyorsan elpusztíthatóak lesznek. Az erős védelem nélkül a sérülékennyé vált baktériumok már nem tudnak masszív telepekké összeállni, ezért nem kell aggódnod a síkossá váló falak, talaj és ülések miatt, amiket pont ennek a biofilmnek "köszönhetünk". Ez az apró, de nagyon hatásos lépés csodát tesz a víz tisztaságával és minőségével, hiszen a védtelen baktériumok kiiktatásához már egy kevés fertőtlenítőszer is elég. Emiatt nem kell a bőrre és szemekre is irritálóan ható klórból nagy mennyiséget használnod.

A környezet és bőrbarát adalékanyagból elég heti egyszer a vízhez adagolni a megfelelő mennyiséget, hogy mindig tiszta, illatos és friss vízben fürödhess, ha kedved támadna rá. 

A tisztításon kívül a megelőzéssel is sokat elérhetsz, amihez csak annyit kell tenned, hogy használat előtt egy gyors zuhannyal a lehető legtöbb szennyeződéstől megszabadulsz még a vízbe lépés előtt, majd a használat után felteszed a medence tetőt, hogy a levegőből se kerüljön be oda nem való kosz, por és egyéb szennyeződés!

Ezek betartásával örömteli és nem munkával teli vizes szezon vár majd rád!