Téli vízkezelés jakuzzihoz 5 perc alatt

A téli időszakban végre kiélvezheted a jakuzzid minden előnyét. Jöhet a nap végi lazító masszázs, a lelket is melegítő forró víz és meghitt beszélgetések a korai estéken. A gyakori használat azonban gyorsan koszolódó vizet is jelent. Jöjjön tehát pár tipp, hogyan tartsd tisztán a medencét és kerüld el a téli vízcserét!


Télen senkinek nincs kedve a vízcserével bajlódni, ezért érdemes előre felkészülni a gyakori használatra és fokozottan ügyelni a víztisztaságra. Akár egyedül, akár barátokkal, családdal együtt használod a masszázsmedencét a következő tippek segítségével könnyedén átvészelheted a telet (és a tavaszt is) egy alapos medencetakarítás és a víz teljes leengedése nélkül!

1. Zuhany és gumi papucs

Hogy elkerüld a szennyeződések behordását a vízbe, mindig zuhanyozz le a masszázsmedence használata előtt. A smink, a testápolószerek vagy a ruhából testen maradó szöszök egyaránt apró, de lassan összeadódó problémát jelentenek, amelyek rontják a víztisztaságot és minőséget. A gumi papucs pedig védi a lábad a koszolódástól, amíg a medencébe érsz.

Absorb-it

A testről leoldódó zsíros szennyeződések ellen bevetheted ezt a különleges szivacsot is. A medence falára rögzíthető zsír- és olaj gyűjtő szivacs magába szívja a koszt, hogy ne rontsa a víz kémiai egyensúlyát. Ezzel az okos kis kiegészítővel szintén napokat nyerhetsz a teljes vízcseréig.

Spa Vac

Ha nagyobb kosz, szemmel is látható szennyeződés kerül a jakuzziba, ami már leülepedett az ülésekre vagy a medence aljára, akkor jöhet a Spa Vac. Ez egy vákuumos medence porszívó, amivel kiegészítheted a szűrők kemény munkáját. Nem kell hozzá elektromosság és a nagyobb kosz eltávolítását percek alatt elvégezheted a segítségével!

Thermo tető

A megelőzés a víztisztaság esetén is jó irányadó. A zuhany és papucs mellett a legjobb, amit tehetsz az a thermo tető buzgó használata. Ha ugyanis a masszázsmedencéd "zárva" van, nem mehet bele por, levél vagy kosz. Ezért minden használat után azonnal tedd fel a tetőt és fürdés előtt közvetlenül vedd le, hogy csökkentsd a vízfelület szellőztetését. Ezzel a meleget is hatékonyabban bent tarthatod és a víz párolgását is megelőzheted.

AquaFinesse

Az odafigyelés és a fizikai tisztítás után jöhet a vegyszeres vízkezelés. Ezt bátran a holland adalékanyagra, az AquaFinesse-re bízhatod. Ez a környezet- és bőrbarát készítmény megsemmisíti a vízben található baktériumok védőburkát, hogy azokat könnyebben semlegesítse a klór. A kezelőanyag használatával a víz tisztább maradhat és ehhez akár a klórmennyiséget is csökkentheted. Az adagolás mindössze heti 5 percet vesz igénybe, és hosszú ideig őrzi a víz kémiai egyensúlyát és tisztaságát. Használatával elhagyhatod a habzásgátlókat és a Holt-tengeri sóval dúsított adalékanyag még a bőrnek is jót tesz. Hogy megőrizd a víz jól beállított egyensúlyát ne töltsd hóval vagy esővel a medencét, erre használj vezetékes (lehetőleg szűrt) vizet és a nyár beköszöntéig elfelejtheted a vízcserét!