30 millió a BMW csodás hibridje

Az i8 júniustól lesz kapható, de már tavaly is előrendelhető státuszban volt. A bajorok 362 lóerős hibridjének kinézete semmihez sem fogható.


Az i8 júniustól lesz kapható, de már tavaly is előrendelhető státuszban volt. A bajorok 362 lóerős hibridjének kinézete semmihez sem fogható.

A BMW i8 amerikai alapára 136 ezer dollár körül lesz, ami forintra átszámolva nagyjából 30 milliót jelent. Ezért a pénzért cserébe a szolgálatunkra bocsátanak egy 231 lóerős és 320 Nm csúcsnyomatékú, duplaturbós, 1.5 literes háromhengeres benzinmotorból és egy 131 lóerős, 250 Nm forgatónyomatékú elektromotorból álló hajtáslánccal rendelkező, különleges kinézetű autócsodát, melyet garantáltan mindenki megnéz az utcán.

A karbonszálas, műanyag karosszériás i8 gyártása áprilisban indul, az első szerencsés vásárló, – aki már tavaly, látatlanban előrendelte a négykerekűt -, júniusban foglalhatja el a sportüléseit.

A BMW idén ősszel, elsőként az i8-as modellekben mutatja be a LED-et felváltó lézerfényszórót, mely 30 százalékkal kevesebb áramot fogyaszt, mint elődje. Az energiatakarékosság mellett másik előnye, hogy fénye tízszer erősebb a hagyományos fényforrásokéhoz képest, ráadásul az emberi szemnek is sokkal kellemesebb.

Emellett a világítás összeköttetésben lesz a szélvédő tetejére szerelt kamerával, így ha a jármű érzékel egy másik mozgó tárgyat az úton, automatikusan máshová irányítja a fényt, elkerülve a szembejövő sofőr elvakítását.

eredeti cikk: VIDGET 

Címkék: