Vízcsere a jakuzziban, lépésről-lépésre

A medencéket és a masszázsmedencéket is rendszeresen tisztítani kell. Ehhez a vizet bizonyos idő közönként le kell engedni, de ez még önmagában nem elég. A víz eltávolítása csak az első lépés a tiszta jakuzzi felé vezető úton.


Előkészület

Az első vízleengedés előtt olvasd el a tájékoztatót, amelyben pontosan le van írva, hogy az adott medencetípushoz milyen lépéseket kell végrehajtani. Ha áttanulmányoztad a könyvet, kapcsolj ki minden elektronikát és időzítőt, hogy a medence ne kapcsolhasson be miközben dolgozol.

Vízleengedés

Keresd meg a lefolyószelepet (általában a medence alján van), és ellenőrizd, hogy csatlakoztatva van-e a lefolyócsőhöz. Ha nincs, csatlakoztass vagy használj búvárszivattyút a víz kimeréséhez.

Belső takarítás

A szűrő eltávolítása után, kezdheted a medence belső részének kitakarítását. Először magát a szűrőházat vedd kezelésbe, és pucold ki alaposan. Ügyelj arra, hogy a szűrőből esetleg kihulló szennyeződéseket is kiszedd. Használj kifejezetten masszázsmedencéhez kifejlesztett, nem habzó készítményeket. A háztartási tisztítószerek károsíthatják a medencét vagy nem kívánatos reakcióba léphetnek a medence tisztításához használt szerekkel. A takarításhoz csak olyan rongyot, kefét használj, amely nem sértheti meg a medence felületét.

Öblítsd ki a medencét

A takarítás után, jöhet egy alapos öblítés, amivel eltávolíthatod a tisztítószerek maradékát. Így a friss víz bekerülésével semmi nem zavarhatja majd a kémiai egyensúly beállítását.

Szűrő tisztítás

A víz lecserélés önmagában nem elég, az is elengedhetetlenül fontos, hogy a szűrőt alaposan kimosd. A kettő együtt eredményez tiszta fürdővizet, ezért a szűrőt takarítását ne kapkodd el. Egy puha kefével tisztítsd meg az előzőleg beáztatott szűrőt. (Akár 12 órát is ázhat tisztítófolyadékban.) Miután minden oldalról kipucoltad a szűrőt, öblítsd le és tedd vissza pontosan oda, ahol volt.

Újratöltés

A lefolyót lezárva, kezd el újratölteni a medencét. Feltöltés után kapcsold be a keringetést, és teljes fordulatszámon keringesd pár percig a vizet, hogy feltöltődjön a rendszer, és minden bent ragadt levegő távozhasson.

Ellenőrzés

Utolsó lépésként már csak a kémiai egyensúly beállítása és a víztisztaság ellenőrzése maradt. Használj indikátorokat és bizonyosodj meg róla, hogy a vízszint eléri a minimum szintet, mielőtt használatba vennéd a medencét.