Víztakarékossági tippek jakuzzikhoz, minden évszakban

Első ránézésre nehéz elhinni, de a masszázsmedencéknek egyáltalán nem nagy a vízigényük. Az igaz, hogy a feltöltés sok vizet elemészt, de mivel erre csak negyedévente lesz szükség, összességében csak egy heti kád víznek megfelelő mennyiséget használ majd el. Ezt is lehet még csökkenteni!


A szűrő az első!

A medence térfogata ugyan adott, de ez nem jelenti azt, hogy kisebb trükkökkel ne tudná optimalizálni a vízhasználatot. Ennek egyik legfontosabb szereplői a szűrők. Ha ezeket rendszeresen karban tartja, a víztisztasággal hosszabb távon sem lesz gond. A teljes vízcserét akár hetekkel is eltolhatja, ha a vizet állandóan megfelelő tisztasági fokon tartja. Ehhez hetente mossa át a szűrőket, és 2 havonta alaposan áztassa is be a biztos siker érdekében.

A tető a legjobb barát!

A vízpárolgás akkor is komoly vízveszteséget okozhat, ha nincs kánikula. Télen a felfűtött víz ugyanúgy kiszökik, ha nem használ medence tetőt. Ezt (és persze a víz állandó felfűtését) spórolhatja meg azzal, ha a használaton kívüli jakuzzira tetőt tesz. A hatékonyság érdekében fontos, hogy erős zárakkal rendelkezzen, vastag és sűrű habszivacsa legyen a tetőnek és pontosan illeszkedjen a medencére.

Az újrahasznosítás most is segít

A masszázsmedence esetenként ezernél is több litert tartalmaz, amit kár lenne csak úgy leengedni a lefolyóba. Ahelyett, hogy további csapvizet fogyasztana, próbálja meg a használt vizet munkára fogni még egyszer. Kerti bútorok, teraszok és autók mosására is alkalmas ez a víz, de ha egy kis korrekcióval semlegesíti a víz kémiai tisztítóit, akár a növények locsolására is bevetheti. Ehhez a leengedés előtt 3 nappal már ne tegyen klórt a vízbe, és lehetőleg ne is használja a medencét. A biztonság kedvéért, azért egy ellenőrző mérést iktasson be használat előtt, mielőtt kipusztulna az egész kert. A klórmennyiség legyen nulla, a víz pH értéke pedig 7 és 8 közötti.

Ha még nincs masszázsmedencéje, de szeretné ezzel a wellness eszközzel feldobni az otthon töltött pihenést, ami még az egészségnek is jót tesz, akkor jöjjön el szeptember 6-ig a SpaTrend Expo Global rendezvényre (idén négy helyszínen: Üröm, Nyíregyháza, Törökbálint, Veszprém) és válassza ki személyesen a család új kedvencét!