Az őszi ízek bűvöletében: Grillezett kacsamell

Hamarosan itt vannak az ünnepek, a karácsonyi diétatemető előtt azonban érdemes kissé visszafogottabb ételekkel készülni az év talán legnagyobb fogásaira.


Hamarosan itt vannak az ünnepek, a karácsonyi diétatemető előtt azonban érdemes kissé visszafogottabb ételekkel készülni az év talán legnagyobb fogásaira.

A grillezett kacsamell nem csak finom, de egészséges is: az egyszerű elkészítése és ínycsiklandozó ízvilága miatt vonzó összeállítás remek lehet egy meghitt őszi ebéd, vagy vacsora alkalmára. A páclé elkészítéséhez reszeljük le a gyömbért, majd keverjük össze a szójaszósszal, balzsamecettel, Cayenne-borrsal és olajjal, Vagdaljuk be a kacsamell bőrös részét, sózzuk, borsozzuk, kenjük be a páclével, majd hagyjuk állni a hűtőben legalább egy éjszakán át. Bőrükkel lefelé grillezzük, körülbelül 10 percig sütve mindkét oldalát. Tálalhatjuk salátával, édesburgonyával, vagy akár majonézes kukoricával is.


Hozzávalók:

  • 2 db kacsamell (filé)

  • 2 cm friss gyömbér

  • 2 ek száraz sherry

  • 2 ek szójaszósz

  • 1 kk Cayenne-bors

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

  • 2 tk balzsamecet

  • 2 ek olívaolaj

    Ha ön is imád grillezni, és már régóta vágyik egy professzionális készülékre, amin saját, kreatív ötleteit is maradéktalanul megvalósíthatja, a piacvezető kanadai Broil King berendezések most egy exkluzív ajánlat keretin belül várják önt: Látogasson el Ürömre november 24-én, hiszen a Black Friday esemény rendkívüli árzuhanással kedvez a grillezés szerelmeseinek!  

Címkék: