Zöldborsós arcmaszk napszárította bőrre

A nyári nap éltető ereje mellett a bőrre gyakorolt negatív hatása is közismert. Nemcsak a káros sugarak, hanem maga az erőteljes hő is okozhat problémákat. A szél mellett a nap is nagyon szárítja a bőrt, ami ellen arcpakolással hatékonyan védekezhetsz. A zöldborsó bőrre gyakorolt pozitív hatását már az ókor óta ismeri, és alkalmazza az ember. A tisztító, ápoló és puhító hatású borsóból készült maszk már 15 perc alatt is képes visszaállítani valamit a bőr fényéből, hosszan tartó rendszeres használata pedig az igénybe vett bőrnek is előcsalogatja természetes ragyogását. A várhatóan sok napsütésnek kitett érzékeny arcbőr esetén már megelőzés szintjén is alkalmazható a pakolás, amennyiben van 20 perced a reggeli rohanásban. Az arcmaszk összeállítása gyorsan és egyszerűen megy, javarészt olyan hozzávalókat használ, ami minden háztartásban megtalálható.Íme a recept:180 g zöldborsó2 ek. joghurt1 kk. mustárAz összetört borsót keverd el a másik két hozzávalóval, amíg homogén, jól kenhető masszát nem kapsz. Ezután a megtisztított és szárazra törölt arcra (a szemek kihagyásával) kend fel jó vastagon a krémet, majd hagyd hatni 15 percig. Amíg vársz, nyugodtan olvasd el az aznapi híreket, vagy csukott szemmel pihenj egy kicsit, és koncentrálj a szépülésre. A megszabott idő lejárta után sima, langyos vízzel öblítsd le az arcod, és folytathatod a napot a megszokott rutin szerint, abban a tudatban, hogy ma is tettél valami hasznosat a bőröd épségéért.


A nyári nap éltető ereje mellett a bőrre gyakorolt negatív hatása is közismert. Nemcsak a káros sugarak, hanem maga az erőteljes hő is okozhat problémákat. A szél mellett a nap is nagyon szárítja a bőrt, ami ellen arcpakolással hatékonyan védekezhetsz.

A zöldborsó bőrre gyakorolt pozitív hatását már az ókor óta ismeri, és alkalmazza az ember. A tisztító, ápoló és puhító hatású borsóból készült maszk már 15 perc alatt is képes visszaállítani valamit a bőr fényéből, hosszan tartó rendszeres használata pedig az igénybe vett bőrnek is előcsalogatja természetes ragyogását. A várhatóan sok napsütésnek kitett érzékeny arcbőr esetén már megelőzés szintjén is alkalmazható a pakolás, amennyiben van 20 perced a reggeli rohanásban. Az arcmaszk összeállítása gyorsan és egyszerűen megy, javarészt olyan hozzávalókat használ, ami minden háztartásban megtalálható.

Íme a recept:

180 g zöldborsó

2 ek. joghurt

1 kk. mustár

Az összetört borsót keverd el a másik két hozzávalóval, amíg homogén, jól kenhető masszát nem kapsz. Ezután a megtisztított és szárazra törölt arcra (a szemek kihagyásával) kend fel jó vastagon a krémet, majd hagyd hatni 15 percig. Amíg vársz, nyugodtan olvasd el az aznapi híreket, vagy csukott szemmel pihenj egy kicsit, és koncentrálj a szépülésre. A megszabott idő lejárta után sima, langyos vízzel öblítsd le az arcod, és folytathatod a napot a megszokott rutin szerint, abban a tudatban, hogy ma is tettél valami hasznosat a bőröd épségéért.

Címkék: