Aranydurbincs grillen, grillezett mediterrán burgonyával, ahogy egy profi készíti!

Aranydurbincs grillen, mediterrán burgonyával

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 3

Aranydurbincs grillen, mediterrán burgonyával

írta: Thür Ádám

Hozzávalók:

  • 1 db aranydurbincs
  • 3 csipet só
  • 3 ek repceolaj
  • 1 kk frissen őrölt bors
  • 2 db krumpli
  • 1 kk friss majoránna
  • 3 ek olajos aszalt paradicsom
  • fél db citrom leve
  • negyed db lime héja
  • 1 csipet friss újhagyma
  • fél kk savanyított gyömbér
  • 1 ek extraszűz olívaolaj
  • 1 marék friss zöldsaláta

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt 350 fokra.
  2. A halat tisztítsuk meg, vágjuk le az úszóit és irdaljuk be a farokúszót.
  3. A repceolajjal és 2 csipet sóval, valamint a bors felével ízesítsük a halat.
  4. Sós vízben főzzük elő a burgonyát majdnem készre.
  5. Ezután csöpögtessük le és tegyük alufóliára.
  6. A maradék sóval és a borssal ízesítsük a krumplit.
  7. Az olajban eltett aszalt paradicsomból három evőkanállal adagoljunk a krumplihoz (paradicsom és olaj is mehet bőven), pluszba egy kevés kapribogyót is adhatunk hozzá. Dolgozzuk össze, majd csomagoljuk be a fóliába és a citrommal meglocsolt hallal együtt tegyük fel a grillre.
  8. 2-4 perc után fordítsuk meg a halat és süssük újabb 2-4 percig a hal vastagságától függően.
  9. Tálaláskor a krumplihoz adjuk hozzá az újhagymát, a gyömbért és a salátát, majd ezt és a halat is locsoljuk meg az extra szűz olívaolajjal.
  10. Végül a lime levével ízesítsük a halat!