20 millió forintos fizetés? Dolgozz környezetbarát munkahelyen

A „zöld karrier” talán a leggyorsabban fejlődő szektor a piacon. Egyre több cég keres olyan környezettudatosan gondolkodó szakembereket, akik segítenek megteremteni a fenntartható fejlődés elvét.


A „zöld karrier” talán a leggyorsabban fejlődő szektor a piacon. Egyre több cég keres olyan környezettudatosan gondolkodó szakembereket, akik segítenek megteremteni a fenntartható fejlődés elvét.

Zöld munkáknak azokat az állásokat nevezzük, melyek pozitív hatással vannak a környezetre. Nem csak egy környezetvédő egyesület munkatársaként tehetsz a természetért. Szinte minden területen keresnek olyan embereket, akik értenek az ökobarát megoldásokhoz. Akár pályaválasztás előtt állsz, vagy szeretnéd meglévő tudásodat zöldebbé tenni, rengeteg lehetőség áll előtted. A cégek és állami szervek is egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a környezetvédelemre, így szükségük van ebben a témában jártas könyvelőre, ügyvédre és projektvezetőre épp úgy, mint tervezőmérnökre.

A legjobban fizetett zöld szakmák

Tőlünk kicsit nyugatabbra már az egyetemeken is megjelentek azok a kifejezetten környezetvédelemmel foglalkozó szakok, melyek a leendő ökobarát mérnököket, ügyvédeket, üzletembereket nevelik ki. Sőt, az Egyesült Államokban idén elkészült egy olyan lista is, mely a legjobban fizetett zöld szakmákat veszi sorra. Tudományok területén a legkeresettebb szakemberek az élelmiszermérnökök, a biológusok illetve a vízügyi szakemberek. A mérnökök közül az agrármérnökök mellett a cégek elsődleges célpontja a „zöld gondolkodású” kémikusok és az elektromérnökök. Az üzleti területen környezetvédő pénzügyi tanácsadókat keresnek, akik értenek a projektek menedzseléséhez, kordában tudják tartani a költségvetést, de mindezt zöld elveket követve teszik. Az építész végzettségűek közül zöld karriert jelenleg a tájépítészek és várostervezők találnak a legkönnyebben. A top állásokban az évi 20 millió forintos fizetés sem ritka.

Címkék: