Futóknak és állómunkát végzőknek is életminőség változást hozhat a masszázsmedence

Sportolóknak és állómunkát végzőknek nem kell bemutatni, hogy milyen a hosszú órák megpróbáltatásai után a lábaink állapota. Egy-egy zsúfoltabb időszakban vagy kirándulásban bővelkedő nyaraláson bárki megtapasztalhatja, hogy milyen sokat tesznek értünk a lábaink. A masszázsmedencében pihenve nemcsak elmúlik a kellemetlen fájdalom, de az egészségünkért is sokat teszünk.


Az egyik legfontosabb pozitív hatás, amit a masszázsmedence tartogat, az a keringés élénkítése. A meleg és a hidromasszázs külön-külön is, együtt pedig még hatékonyabban, pörgeti a véráramlást, ami az izomlázat okozó anyagok távozását is gyorsítja. Mivel ilyenkor a hajszálerek kitágulnak, az tápanyagok és az életető oxigén gyorsan jut el mindenhova, akár olyan területekre is, amelyeknek amúgy nem megfelelő a vérkeringése. A végtagok gyengébb vérellátottsága sajnos egyáltalán nem ritka, több orvosi kondíció esetén is számolni kell vele. Ilyen a cukorbetegség vagy a Raynaud szindróma, de akár „családi örökség” is lehet a mindig hideg láb. A masszázsmedence meleg vízében a kellemetlen, akár fájdalmas tünetek csökkennek, a láb felmelegszik és a véráramlás javul a test egészében.

Nem feledkezhetünk meg a medence másik nagy pozitívumáról, amit a sportolók élvezhetnek ki igazán: ez az izomlazítás. A meleg víz görcsoldó és izomlazító hatása miatt a megerőltetett vagy túlterhelt lábak is megpihenhetnek. A feszültség kiszáll a tagokból, így gyorsabbá válik az izomláz utáni felépülés és a feszülő érzés, fájdalmas húzódások is csökkennek.

A vádli, a comb izmai és a boka, térd ízületei is hálásan fogadják majd a meleg vizes hidromasszázst, de van még egy terület, aminek jót tesz a rendszeres jakuzzi használat. Ez nem más, mint a méltatlanul hanyagolt talp. A lábfejet a meleg idő elmúlta után gondosan bezárjuk zokniba, cipőbe és alig hagyjuk levegőzni.

Az egész napos állás során megterhelt, izzadt lábaknak igazi felüdülés kiszabadulni börtönükből. Itt nemcsak arról van szó, hogy lemossuk a talpakat, de a meleg vízben felpörgetett anyagcsere a lábon át távozó méreganyagok kiürülését is segíti, valamint hozzájárul az elhalt hámsejtek eltávolításához, hogy után friss talpakat és egészséges, új bőrt kapj. A talpak kondíciója mellett azok fájdalmát is kezelheted masszázsmedencében, mert már léteznek olyan, padlóba épített befúvók, amik erre a területre koncentrálnak. Az állítható erősségű jetek egy kényeztető és pihentető talpmasszázst nyújtanak, ami egy fárasztó nap után nemcsak a talpakat, de az egész testet vitalizálja és élénkíti. Egy jó talp- vagy vádlimasszázs még a könnyű napokat is bearanyozhatja, ezért mindenképpen olyan masszázsmedencét vegyél, amiben vannak erre a területre irányuló jetek. Meglátod az egész család hálás lesz majd érte a nagymamától a gyerekekig!