- írta: Peitli Csilla
Buli szezon a teraszon
- írta: Vöröss Kata
- 2023.10.25
A kérdésre, miszerint melyik a legjobb party helyszín a közelünkben, a helyes válasz: a teraszunk. Mindegy is, hogy ez a terasz kicsi, vagy pazar méretekkel rendelkezik, ha jól rendezzük be, ha gondoskodunk az alap bútordarabokról, bármikor készen áll egy hangulatos, emlékezetes partyra.
Bármikor támadhat ahhoz kedvünk, hogy összerántsuk a szűkebb vagy tágabb baráti kört, kipróbáljuk a legtrendibb koktélokat, sör- vagy borkóstolót tartsunk, könnyen elkészíthető snack-kel kínáljuk a vendégeket. Ezek az alkalmak nem az órákig tartó ételkészítésről és a fogások elfogyasztásáról szólnak, itt inkább a jó hangulat, a társaság, a találkozás a lényeg. Mire lesz szükségünk? Röviden: egy bárszettre.
A legjobb, hogy egy ilyen hangulatos party-t évszaktól függetlenül, bármikor rendezhetünk, és ebben még a bútorok sem jelenthetnek akadályt. A GardenTrend bárszettjei prémium minőségű anyagokból készülnek, ellenállnak az időjárás viszontagságainak, sem az UV-sugárzás, sem a csapadék nem tesz kárt bennük, télen-nyáron a teraszon tárolhatók. Használaton kívül elegendő letakarni a bútorokat, a tisztításhoz pedig a langyos vízen, puha rongyon és a semleges tisztítószeren kívül nem lesz másra szükség.
A bárszettek között alumíniumból, polyrattanból, illetve vízálló szövetből készült termékeket találunk, a formák, a felépítés, a színvilág pedig igencsak sokféle, így a bútorokat egyszerűen harmóniába hozhatjuk otthonunk stílusával.
A bárszettek népszerűsége többek között rafinált kialakításukban is rejlik. A többfunkciós bárasztalok között található olyan típus, melynek közepe egy tartályt rejt. Ezt aztán megtölthetjük jéggel, jöhet bele a sör, a pezsgő, gyümölcsök, vagy a fagylalt. Találunk olyan megoldást, ahol a bárasztal egyben tároló is, így egyáltalán nem kell azon törnünk a fejünket, hova tegyük a poharakat vagy a desszertes tányérokat.
Ha kevés a hely, érdemes a bútorzatot kiegészíteni egy zsúrkocsival. Ez könnyen mozdítható, betolható egy sarokba, miközben az italok, a poharak vagy a koktél készítés eszközei is elférnek rajta.
Nagyobb méretű teraszon pedig legyünk bátrabbak és bárszettből ne egy, hanem akár két vagy három garnitúrát szerezzünk be. Így már a vendégek számát is jelentősen növelhetjük, amivel arányosan a hangulat is fokozható.