6 házi praktika a narancsbőr ellen

A narancsbőr a nők életét megkeserítő esztétikai probléma, ami a fürdőruha szezonban okozza a legtöbb kárt a női önbecsülésben. A megoldás nem egy csapásra érkezik, de léteznek olyan otthoni praktikák, amik csökkentik a narancsbőr tüneteit, hogy ne kelljen rejtegetnie semmit.


Fokozott vízfogyasztás: A narancsbőr nem más, mint a bőrfelszín alatt lerakódott felesleges anyagok, amelyek eltávolításához fontos a megfelelő vízfogyasztás. A víz segíti a méregtelenítés folyamatát, így a narancsbőr mértékét is csökkenti.

Váltózuhany: Nemcsak a narancsbőrre, hanem a visszerekre is jó hatással van a váltózuhany, amely erősíti a kötőszöveteket és fokozza a bőr anyagcseréjét. Ezáltal pedig a méregtelenítés is gyorsul, tehát csökken a lerakódott méreganyagok száma.

Egészséges táplálkozás: A narancsbőr kialakulásának hátterében mindig egynél több tényező áll, de a helytelen (zsírban, szénhidrátban, adalékanyagban gazdag) táplálkozás első helyen áll. Az étkezéssel a legkönnyebb bevinni azokat a felesleges anyagokat, amelyek majd narancsbőrként jelennek meg. Az egészséges életmódra váltás, tehát az egyik kiváltó okot szünteti meg, és nem csak a tüneteket csökkenti.

Masszázsmedence: Véráramlást és így anyagcserét fokozó hatása mellett nagy előnye a jakuzziknak, hogy pozitívan hatnak a lelkiállapotra is. A narancsbőr meglétének első számú lelki oka ugyanis a stressz. Stressz hatására csökken a zsírsejtek felhasználása, a szervezet vizet tart vissza és lassul az anyagcsere is. Ezek mind segítenek a narancsbőr megjelenésében és erősödésében, ha ezeket kiiktatja, máris javul a helyzet.

Szauna, Infraszauna: A masszázsmedencékhez hasonlóan anyagcsere és vérellátást fokozó hatása miatt segít a narancsbőr elleni küzdelemben. A méregtelenítés felgyorsításával a lerakódások gyorsabban kiürülnek a testből, és már egy-egy alkalommal érezhetően csökken a narancsbőr mértéke.

Kozmetikumok: A narancsbőr helyi kezelésében kiváló eredményeket érhetőek el otthoni krémek alkalmazásával. Nem kell drága és fájdalmas vagy legalábbis kellemetlen eljárások alá vetnie magát, a QMS Medicosmetics természetes, fájdalommentes és hatékony megoldást kínál. A véráramlást és ezáltal a méregtelenítést fokozó kezelés helyi hatása már egy kezelés után is látszik, de az igazán látványos eredményért érdemes egy kúrát végigcsinálni, és akkor bűntudat nélkül élvezheti a fürdő ruha szezont.