Almecet fogyáshoz, igen vagy nem?

Az almaecetnek nagyon jó híre van a fogyni vágyók körében, valóságos csodaszernek tekintik, ha a zsír leolvasztásáról van szó. Tényleg ennyire hatásos lenne?


A jó hír, hogy igen. Az almaecet temérdek pozitív hatása mellett az egyik, hogy öt zsírbontó mechanizmust egyesít, így tényleges segítséget jelent a fogyás elérésében.

Almaecet fogyasztás hatására gyorsul az anyagcsere, jobban bomlanak a zsírsejtek, és ezen felül baktériumölő tulajdonságokkal rendelkezik, így védi a belek egészségét.

Vannak azonban olyan szabályok, amelyeket be kell tartani a rendszeres fogyasztóknak, különben saját testüknek tesznek rosszat. Mik ezek a szabályok?

1. Hígítatlanul soha!

Az almaecet egy sav, ami önmagában, mindenféle hígítás nélkül, kárt tehet a nyelőcső nyálkahártyájában.

2. Érzékeny fogak!

Az almaecet nemcsak a torok és a nyelőcső számára jelenthet veszély, az érzékeny fogak is kellemetlen lehet a savak hatás. Elkerülheti a fogzománc sérülését, ha szívószállal issza az almaecetes keveréket. Fogyasztás után egy alapos öblítés is segítheti a fogak védelmét.

3. Véralvadási gondoknál óvatosan!

Rendszeresen gyógyszert szedők mindenképpen kérjék ki orvosuk tanácsát a folyamatos almaecet bevitelről, különösen, ha valamilyen véralvadási problémára szednek készítményt. Az almaecet ugyanis folyékonyabbá teszi a vért, amit vérhigítók esetén például kerülni kell.

Ezek betartása mellett önfeledten élvezheti az almaecet széleskörű áldásos hatását, egészségmegőrzése és fogyása tekintetében.

Ha ön nem csupán étrendjében, de szabadidejének eltöltésében is az egészségtudatosságot kívánja előtérbe helyezni, látogasson el a május 4. és 13. között megrendezésre kerülő tavaszköszöntő SpaTrend Expóra:  a több mint 3000 négyzetméteres ürömi bemutatóteremben élőben is megtekintheti az otthoni wellness kiegészítők, hidroterápiás masszázsmedencék, kültéri bútorok és professzionális grillsütők széles választékát, kérdéseire pedig szakembereinktől kaphat választ.