Fárasztó volt a hete? 5 tipp, hogy hogyan pihenje ki a hétvége alatt!

Hosszú volt a hét tele stresszel és túlórával? Mind ismerjük sajnos azokat a heteket, amikor minden összejön: beszámolók, meetingek, túlórázás a szabadságon lévő kollégák helyett, kevés alvás, stressz és idegeskedés. Ez pedig sajnos a bőrünkön, arcunkon, kisugárzásunkon is hamar meglátszik. Hogyan tüntessük el a fáradtság jeleit és hogyan frissüljünk fel a hétvége folyamán? Ehhez adunk pár tippet!


Először is próbáljunk meg aludni egy nagyot, természetesen ez a legfontosabb és leghatásosabb gyógymód. De ha még alvás után sem az a ragyogó és sugárzó énünk tekint vissza ránk a tükörből, akit látni szeretnénk, akkor vessük be az alábbiakat.

Igyon rengeteg vizet és zöld teát! Amennyire lehet, kerülje a koffein tartalmú italok fogyasztását ezalatt a pár nap alatt. Igyon helyettük frissen facsart zöldség- és gyümölcsleveket, vizet és zöld teát. A sok folyadék segít rehidratálni bőrét és méregteleníteni szervezetét egy hosszú és fárasztó hét után.

Próbáljon ki egy gyógynövényes, regeneráló arcpakolást. Tegye fel a pakolást, rakjon be halk nyugtató vagy meditációs zenét és pihenjen negyed órát. Ez a 15 perc testének és lelkének egyaránt jól fog esni!

Egy jó masszázs csodákra képes! Ha van már jól bevált masszázsterapeutánk, akkor már hét közben foglaljunk hozzá időpontot, amint a sötét felhők elkezdenek gyülekezni a fejünk felett. Ha erre nincs módunk, akkor kérjük meg párunkat, esetleg próbáljunk ki egy masszázsfotelt. A lényeg, hogy próbáljuk meg kioldani a hét folyamán nyakunkban és vállunkban keletkezett csomókat. Testünk meghálálja majd a törődést!

Ápolt körmök, ápolt lélek! Jelentkezzünk be egy manikűrre vagy pedikűrre. A kéz- és lábápolók legtöbbje akár pszichológus is lehetne. Nyugodtan panaszkodjunk a hetünkről vagy csak beszélgessünk, amiről éppen szeretnénk. Sokszor egy külső szemlélő jobb tanácsot tud adni, mint a hozzánk közelálló emberek (például a párunk vagy szüleink), mivel objektívebben látja az adott helyzetet. A kezelés végeztével nem csak körmeink fognak ragyogni!

Irány a spa! Végére hagytuk a legütősebb kártyánkat, ami nem más, mint egy kiadós wellnessezés masszázsmedencével, szaunával, pihenéssel, regenerálódással, mely testünket és lelkünket egyaránt feltölti energiával. Természetesen az a legpihentetőbb, ha mindezt otthonunk kényelmében élvezhetjük!

Mindemellett próbáljunk meg sok gyümölcsöt enni és ellenállni az ilyenkor kifejezetten csábító komfort ételeknek. Pizza és hamburger helyett válasszunk inkább salátát, halat, gyümölcsöt, zöldséget. Testünk meg fogja hálálni az odafigyelést és hétfő reggelre újra tökéletes formában kezdhetjük az új – remélhetően kicsit lazább – hetet.

Önnek is jól esne egy kis pihenés és regenerálódás egy kemény, stresszes munkahét után? Kattintson ide és tájékozódjon lehetőségeiről.