Az ősz legegészségesebb nassolnivalói

Ha nyárpárti vagy, se keseregj azon, hogy eljött az ősz, hiszen rengeteg jó dolgot tud nyújtani. Például az isteni, egészséges nassolnivalókat!


Ha nyárpárti vagy, se keseregj azon, hogy eljött az ősz, hiszen rengeteg jó dolgot tud nyújtani. Például az isteni, egészséges nassolnivalókat!

Alma

Az ősz legnagyobb slágere egyértelműen az alma. Eheted magában, készíthetsz belőle ropogós chipset, szószt, vagy almalevet. Mindegy, melyik formát választod, szervezeted hálás lesz érte.

Így készíts almachipset: Ha valami ropogós finomságra fáj a fogad, készíts házi almachipset. Melegítsd elő a sütőt 100o-ra, pucold meg az almákat, vágd egészen vékony szeletekre, majd tedd egy sütőrácsra. Süsd őket 2 órán keresztül, alacsony hőfokon.

Dió

Önmagában is isteni, de kombinálhatod almával is az igazi őszi hangulatért. Vigyázz azonban a mennyiségre, mert bár egészséges zsírokat tartalmaz, amire testednek szüksége van, de nagy mennyiségben nem tesz jót az alaknak. Ha izgalmasabb ízekre vágysz, próbáld ki a következőt: egy serpenyőbe tegyél diót, locsold meg juharsziruppal, majd sózd meg egy kicsit. A végeredmény karamellizálódott csoda lesz, amit egy kis kreativitással és némi fűszerrel tovább bolondíthatsz.

Szőlő

A lédús gyümölcs igazi őszi csemegének számít! Ha nosztalgiáznál egy kicsit, a fagyasztott szőlő a nyári tikkasztó napok emlékét idézi.

Így készíts fagyasztott szőlőt: Vásárolj mag nélküli szőlőt, mosd meg alaposan, majd szemenként tedd egy tepsire. Tedd a fagyasztóba, majd 20 perc múlva fogyaszthatod is.


Címkék: