Cica-meditációs meglepetés Los Angeles közepén

  • írta:
  • 2014.11.26

Lélekemelő átverést eszelt ki egy kreatív ügynökég. Cicákkal rohanták le a túl stresszes járókelőket.


Lélekemelő átverést eszelt ki egy kreatív ügynökég. Cicákkal rohanták le a túl stresszes járókelőket.

A jó átverés legfőbb hozzávalója, hogy az áldozatok figyelmét teljesen el kell terelni a rájuk leselkedő veszélyről. A SoulPancake kreatív ügynökség a Purina Tidy Cats-szel karöltve egy hangszigetelt üvegszobát állított fel Los Angeles belvárosában. Előbb járókelőket kérdezgettek arról, hogy mennyire érzik magukat feszültnek, és mi a magas stressz-szintjük legfőbb oka. Ezután egy kis meditációra invitálták őket, hogy el tudjanak szabadulni a város zajától. Beültették őket a hangszigetelt üvegkalitkába, és fülhallgatón keresztül vezetett meditációt játszottak le nekik. Ám ez a komoly előkészület csak az elterelés volt. Amint az áldozatok behunyták a szemüket, azonnal kölyökcicákat eresztettek rájuk, akikkel addig játszhattak, míg meg nem unták.

Los Angeles belvárosa remek hely, ha stresszes embereket keresel – nyilatkozta Lindsay Indermill a SoulPancake egyik képviselője – válogathattunk azok közül is alanyokat, akik épp a bíróságról léptek ki, de a több gyereket egyszerre sétáltató anyukára is ráfért egy kis stressz oldás. Amint áldozataink beléptek a kis szobába a park közepén, és levették a cipőjüket, már akkor láttuk rajtuk a megkönnyebbülést. Amit pedig a cicák műveltek velük, az szinte hihetetlen! Igazi gyógyítás.”

Számos tanulmány bizonyítja, hogy a háziállatok oldják a stresszt. És azt is kimutatták, hogy minél szőrösebbek, annál jobb orvosságok a feszültségre. És nem csak megnyugtatják az embert a kis puha pamacsok, de növelik az önbizalmat, az empátia érzéket, sőt, osztatlan figyelemmel hallgatják végig panaszáradatunkat is anélkül, hogy elítélnének bennünket. Egy ilyen cica-szobát minden településen fel kellene állítani.

Címkék: