- írta: Peitli Csilla
Egészséges, brokkoli alapú pizza
- írta: Peitli Csilla
- 2014.07.24
Az egészséges életmód híveinek a pizza olyan, mint bikának a vörös posztó. Rögtön ugranak rá, mert kevesebb egészségtelen dolgot lehet elképzelni, mint a fehér lisztből készült tészta, amit gazdagon borít a zsíros sajt és minden földi jó. Egy bankárból lett pék most előállt az egészséges pizza receptjével.
Az egészséges életmód híveinek a pizza olyan, mint bikának a vörös posztó. Rögtön ugranak rá, mert kevesebb egészségtelen dolgot lehet elképzelni, mint a fehér lisztből készült tészta, amit gazdagon borít a zsíros sajt és minden földi jó. Egy bankárból lett pék most előállt az egészséges pizza receptjével.
De mit tudhat vajon egy bankár a kelt tésztáról? Annyit biztosan, hogy nők ezrei tiltják ki a konyhából a pizzát, egészségtelen mivoltára hivatkozva. Ennek megfelelően látott hozzá a kísérletezéshez, aminek eredményeképpen egy brokkoli alapú pizza született, ami 50 százalékkal kevesebb kalóriát és 90 százalékkal kevesebb szénhidrátot tartalmaz.
Paul Shackleton olyan kenyértésztával jelentkezik, ami elmondása szerint annyi brokkolit tartalmaz, hogy a napi ajánlott 5 zöldség adagból egyet fedez is. Az angol úriember két évvel ezelőtt hagyta ott bankár állását, hogy aztán belevesse magát a pékmunka rejtelmeibe. Erőfeszítését több száz prototípus után a brokkolis pizza tökéletesen vékonyra és ropogósra sülő tésztája koronázta meg.
Az egészséges pizza tehát nem vágyálom többé. A természetes hozzávalókat tartalmazó pizza ezen felül gluténmentes is, tehát a gluténérzékenységben szenvedők számára is bátran ajánlható. A kinézet és a textúra mellett már csak az íz frontján kell meggyőznie az ellenlábasokat a brokkolis pizzának, de tesztelők tömege tanúsítja, hogy ezen a fronton sem vall szégyent az új üdvöske. Már csak azt kell megvárnunk, hogy hozzánk is eljusson!