Iskolakezdéskor is segítségül hívhatod a masszázsmedencét

A masszázsmedence használatáról sokkal inkább a kikapcsolódás és a minőségi pihenés jut eszünkbe, mint az iskolára való felkészülés, pedig akár ebben is a segítségedre lehet. Az izomlazítás mellett ugyanis a kiváló stresszoldó eszköz is, ami ráadásul még az alvás minőségét is javítja. Tökéletes helyszín tehát a jakuzzi az őszi átálláshoz és az iskolába való visszarázódáshoz a nagy nyári szabadság után!


Egy masszázsmedence nem csodaszer, amelyet bármilyen probléma megoldásánál elővehetünk, hogy erőfeszítés nélkül sikert arassunk, de sokat segít abban, hogy a megfelelő lelkiállapotba jussunk a kitűzött cél eléréséhez. Ezt az előnyét veheted igénybe, ha iskolás- vagy óvodáskorú gyermekedet szeretnéd kicsit visszazökkenteni a rendszeres és a nyári szabadságnál szigorúbb rutint megkövetelő hétköznapokba.

Az iskola olyan fegyelmet, napirendet és koncentrációt igényel, amelyet a nyári szünidő alatt a legtöbb gyerek inkább feledne, mint gyakorolna. A lecke még ráér, hát még a szorgalmik! Annyi a játék, a móka és a fagyi, hogy a kötelezettségek - érthető módon - háttérbe szorulnak. Az ősz azonban nem vár! Hogy minél könnyebb legyen a nyári/őszi átállás, már most kezdjetek el ráhangolódni az iskolakezdésre, amiben a jakuzzit is segítségül hívhatjátok.

Esténként, célszerűen lefekvés előtt jöhet a családi fürdőzés. A hangsúly ezúttal ne kizárólag a játékon és mókán legyen, hanem a beszélgetéseké. A meleg, meghitt közeg tökéletes atmoszférát teremt egy nyílt és stresszmentes beszélgetéshez!

A meleg vízben ülve, kellemes körülmények között tudjátok átbeszélni a kezdeti időszak kihívásait, a gyerek esetleges aggodalmait és felállíthattok egy napirendet is. Vitassátok meg, hogy mire számíthat a gyermek, miért izgalmas ez az időszak, hogyan alakulnak majd a napok ezentúl, és hallgassátok meg ti is figyelmesen a mondanivalóját. Ez mindenkinek segít majd belerázódni az új rutinba, és valóságosabbá teszi az iskolakezdést.

A fürdés időpontjának kiválasztásakor figyelj arra, hogy az megközelítse az iskolanapok alvási idejét. A meleg víz ugyanis leviszi a test maghőmérsékletét, amitől a szervezet elkezd felkészülni az éjszakai pihenőre. A jakuzzi után fél órával már könnyebben alszik el a gyerek, álma mélyebb és pihentetőbb lesz. Ez nem csak a pihenését szolgálja, de kényszer nélkül visszaterelhető egy iskolai időbeosztásba.

Használd ki a masszázsmedencében rejlő pozitívumokat a családi kapcsolatok erősítésére, a stresszoldásra és a pihentető alvás eléréséhez, és az iskolakezdés nehezebb időszakán is könnyebben átlendültök majd!