Négy egyszerű trükk az arcbőr szépségéért

Az arcbőr szépsége mindenki számára érzékeny, hiszen az üde bőr az ápoltság egyik alappillére. Épp ezért hajlamosak vagyunk túlmisztifikálni a hozzá vezető utat, pedig néhány egyszerű trükkel sokat tehetünk a makulátlan arcért.


Az arcbőr szépsége mindenki számára érzékeny, hiszen az üde bőr az ápoltság egyik alappillére. Épp ezért hajlamosak vagyunk túlmisztifikálni a hozzá vezető utat, pedig néhány egyszerű trükkel sokat tehetünk a makulátlan arcért.


Ne moss túl gyakran arcot!

Furcsán hangzik, de logikus. A testünk sokkal felkészültebb, mint gondolnánk. Bőrünk már azelőtt védekezik, hogy időpontot kapnánk a dermatológusnál. A túl gyakori arcmosás eltávolítja ezeket a természetes védőanyagokat. Épp ezért elég naponta egyszer-kétszer arcot mosni, és a testünkre hagyni a többit.


Az vagy, amit megeszel!

Az örök közhely itt is visszaköszön, de nem lehet elég gyakran hangsúlyozni. A helyes táplálkozás a bőrön is meglátszik, egészségesebb, ragyogóbb lesz tőle. Sok zöldség, gyümölcs, olajos magvak, sovány húsok és más fehérjék. Segít, ha a napraforgóolajat felváltja a hidegen sajtolt olívaolaj, vagy ha plusz zsiradékot egyáltalán nem használunk. A zöld tea pedig örök sláger, ha egészségről van szó.


A hidratálókrém helyes használata

Ha egyszer megtaláltuk az arcunknak megfelelő krémet, nehéz váltani. Pedig nem jó a túlzott ragaszkodás, hiszen kortól, időjárástól, évszaktól is függ, hogy épp mi felel meg. Télen leginkább gazdag hidratálást kíván az arc, hiszen a csípős hideg könnyedén kiszárítja a bőrt. Este elég egy vékony réteg, de akár el is hagyható a használata. Pattanások megjelenésekor ne feledkezzünk meg a bőr hidratálásáról. Ugyanis a csúnya kis pöttyök épp a víz hiányát jelzik, melyet az arc azzal kompenzál, hogy túl sok olajat termel.


Dörzsölj!

Az arcot dörgölni sosem jó, hiszen ez az a testrész, amely meghálálja, ha finoman kezelik. De hetente egyszer a bőrradír használata felfrissíti, és segít eltávolítani az elhalt hámsejteket. Így a bőr friss és üde lesz. 


Címkék: