Izzasztó edzésre vágysz? Irány a lépcsősor!

Ha maradtál már lift nélkül egy többemeletes épületben, tudod, hogy milyen szinteket mászni lépcsőn. Kimerítő és izzasztó feladat. Miért ne használnád ki ezt az edzésedben is?


Ha maradtál már lift nélkül egy többemeletes épületben, tudod, hogy milyen szinteket mászni lépcsőn. Kimerítő és izzasztó feladat. Miért ne használnád ki ezt az edzésedben is?

A lépcsőzés az egyik leghatékonyabb stratégia, ha fogyni szeretnél, tested ugyanis több kalóriát használ az egész súlyod folyamatos megemeléséhez, mint egy sima kocogás során. Ebből adódik, hogy olyan egyszerű változtatással, mint a lépcső választása a lift helyett, már közelebb kerültél a célodhoz. Persze ennyi még nem elég a sikerhez.

Ha ennyi még nem győzött meg arról, hogy holnap a lépcsőházban eddz, vannak további előnyei is:

  1. 1. A lépcső roppant kézenfekvő eszköz az edzéshez. Szinte kizárt, hogy a közeledben nincs lépcsősor – akár három fok is számít.
  2. 2. Mivel intenzív, dinamikus mozgásról beszélünk, kevesebb időt kell rászánnod. Persze ez azt is jelenti, hogy abban a 20 percben apait-anyait beleadsz az edzésbe.
  3. 3. Kardió és erősítő edzésként is megállja a helyét. Kombinálhatod is a kettőt – a sprintek fejlesztik az állóképességedet, a különböző erősítő gyakorlatok pedig formálják a tested.
  4. 4. Alsótested korábban elképzelhetetlen tempóban és módon fejlődik majd, hiszen minden nagyobb izomcsoportot használsz. A formás lábak és a kerek popsi nem is tűnik elérhetetlen álomnak, miközben egyik lépcsőfokot a másik után veszed.
  5. 5. Kezdőként is nekiállhatsz. Kezdetben gyűlölni fogod, de ne add fel. Rohamosan fejlődsz majd, és néhány alkalom után nevetve gondolsz a lógónyelvű kezdőre, aki néhány hete voltál.

Ha kipróbálnád a lépcsőzést, de nem tudod, mit kellene tenned, nézd meg ezt a videót kis inspirációként.


Címkék: