Öregségi foltok ellen a legjobb télen küzdeni

Az arcon, kezeken és dekoltázson megjelenő apró, barnás foltok a bőr UV telítettsége nyomán, általában a kor előrehaladtával jelennek meg, ezért gyakran hívják őket öregségi foltoknak. Ha szeretne ezektől szabadulni vagy meg sem várná megjelenésüket, mondjuk mit tehet.


A terülő, szabálytalan barna foltok megjelenése egy veszélytelen pigmentációs zavarra vezethető vissza, ami a bőr túlzott UV sugárzásnak való kitettsége miatt alakul ki. A melanin túltermelődése nyomán a napsugárzással gyakran érintkező területeken jelennek meg elsősorban, és mivel főként az idősebb korosztályra jellemző, összekötik őket az idős korra.

Sokan pont emiatt szeretnének megválni tőlük, hiszen bőrük újra homogén és fiatalosan üde megjelenésű lehetne. Csakhogy a már kialakult pigmentáció eltüntetése nem gyors folyamat. Megelőzni sokkal könnyebb, a fényvédők (egész éves) használatával kiküszöbölhető. De mit lehet tenni, ha már megjelentek?

Ilyenkor kell bevetni a halványító készítményeket, mint a !QMS orvoskozmetikumokat gyártó cég SkinTone Light széruma. A SkinTone csökkenti a melanin képződést, így elősegíti a már meglévő foltok halványodását is. Hatóanyagai nemcsak halványítanak, hanem védik is a bőrt, hogy a meglévő foltok mellé újabbak se keletkezzenek.

A készítmény használata a napsugaras időszakon kívül (tehát télen, ősz végén), napfényvédővel kombinálva, kúraszerűen ajánlott, hogy a tavaszt újra egységes, homogén bőrszínnel várhassa. A készítményt elég a foltokon alkalmazni, így alkalmazása nagyon gazdaságos!