Óvd a bőröd a jakuzzi használata után

  • írta:
  • 2015.08.14

Masszázsmedence használat után könnyen előfordulhat, hogy a bőr elveszti hidratáltságát, és száraz lesz. Szerencsére erre az egyszerű problémára létezik néhány nagyon hatékony módszer, amelyekkel a hidratáltság visszaállítható.


Masszázsmedence használat után könnyen előfordulhat, hogy a bőr elveszti hidratáltságát, és száraz lesz. Szerencsére erre az egyszerű problémára létezik néhány nagyon hatékony módszer, amelyekkel a hidratáltság visszaállítható.

Az alkohol dehidratálttá tesz!

Az alkoholfogyasztás következtében a vesék extra keményen dolgoznak azért, hogy a felesleges vizet kihajtsák szervezetünkből. Mivel a bőrünk a legnagyobb szervünk, ezért ettől vonja el leginkább a vizet, így a bőrünk könnyen kiszáradhat. Erre még rádob egy lapáttal a medence vizének magas hőmérséklete, ami szintén megterheli a szervezetet, és arra készteti, hogy vizet vegyen fel. Ha nem iszunk elegendő folyadékot – leginkább tiszta vizet – akkor könnyen előfordulhat, hogy nem csak a bőrünk, de mi magunk is dehidratálttá válunk.

Vegyünk egy zuhanyt a fürdőzés után!

A klór nagyon hasznos a víz szempontjából, ám a bőr barrier rétegét képes roncsolni. Ez azt jelenti, hogy a bőr olajos védőrétegét leoldja, és emiatt a bőr kiszáradhat. Javasoljuk, hogy fürdőzés után vegyük le a fürdőruhát, öblítsük ki, és mi magunk is zuhanyozzunk le.

Radírozzunk a törölközőnkkel!

Fürdőzés után a törölközőnket arra is használhatjuk, hogy az elhalt hámsejteket finoman leradírozzuk a bőr felszínéről. Nem kell durva mozdulatokra gondolni, elegendő, ha határozott mozdulatokkal áttöröljük magunkat.

Hidratálj még nedves bőrön!

Miután lezuhanyoztunk, és alaposan áttörültük magunkat, használjunk egy könnyű hidratáló krémet, amely a meleg bőr kitágult pórusain keresztül könnyedén felszívódik. Ha ez nem lenne elegendő – mert még mindig feszülősnek érezzük a bőrünket – akkor egy olajosabb tartalmú krémmel a nap végén kenjük be a bőrünket.

A heti bőrradírozás elengedhetetlen

Sok esetben a bőrünk azért nem képes felszívni a bőrápolókban rejlő hatóanyagokat, mert az elhalt hámsejtek eltömítik a pórusokat. A bőrradírozás ezt a problémát számolja fel. Egy kellemes bőrradírozó készítménnyel még a jakuzzizás előtt szabaduljunk meg az elhalt hámsejtektől. (Mindez azért is nagyon tanácsolt, mert így medencézés közben kevesebb hámsejt ázik le, és kerül a vízbe. Ezzel pedig a víz pH szintje hosszabb ideig tartható a kívánt szinten.)

Ha okosan szeretne masszázsmedencét vásárolni, a választási útmutatónk segitségével ezt könnyedén megteheti.

Címkék: