Szuper medencés edzésterv a lábak erősítésére

  • írta:
  • 2015.08.19

Ha eddig azon törted a fejedet, mi lehetne az idei nyár legklasszabb medencés edzése, akkor nem kell tovább keresgélned! Hoztunk néhány medencés gyakorlatot, amivel alaposan megmozgathatod a lábadat.


Ha eddig azon törted a fejedet, mi lehetne az idei nyár legklasszabb medencés edzése, akkor nem kell tovább keresgélned! Hoztunk néhány medencés gyakorlatot, amivel alaposan megmozgathatod a lábadat.

A vízben folytatott edzések egyik legjobb hozadéka, hogy nem ró szükségtelenül nagy terhet az izmokra és az ízületekre, ám a mozgás hatékonyságán mit sem változtat. Ezeket a gyakorlatokat azok is el tudják végezni, akik a túlsúly következtében nehezebben mozognak, vagy akiknek az ízületei fájnak. Ám mielőtt elkezdenéd a gyakorlatokat, mindenképpen konzultálj orvosoddal, és vedd figyelembe tanácsait, továbbá tartsd be utasításait.

Lábemelés víz alatt

Helyezkedj el a medence ülőkéjén úgy, hogy a feneked a szélén legyen, majd tedd a kezedet magad mellé. Nyújtsd ki a lábaidat spiccelve magad előtt, emeld meg, majd engedd le. Végezd el a feladatot 2x20 alkalommal.

Lábemelés oldalra

Ennél a feladatnál állj a medence közepére, és kapaszkodj meg a medence szélében. Emeld oldalra a lábadat, ameddig kényelmesen megy. A feladatot akkor végzed igazán jól, ha lassan emeled és lassan engeded vissza. Közben feszítsd be a hasadat. A kezedet csak az egyensúly megtartására használd, ne helyezd rá a súlyodat. Mindkét oldalra végezd el 20-szor.

Térdhajlítás

Ülj ismét a medence ülőkéjére, és a kezeidet helyezd magad mellé. A kezek csak az egyensúlyozásban segítenek, ne terheld rá a súlyodat. Hajlított lábaidat emeld a mellkasodhoz, majd nyújtsd ki egyenesen. A lábujjak most felfelé nézzenek, majd hajlítsd be a lábadat ismét, és húzd a mellkasodhoz. Végezd el 2x20 alkalommal.

Kerékpározás

Ha már ülőhelyzetben vagy, jöhet a klasszikus kerékpározás. Ebben az esetben is igyekezz a hasizmoddal segíteni a feladat elvégzését. A lábaidat emeld mellmagasságba, és felváltva nyújtsd ki, majd hajlítsd vissza. Ha van kedved, a 20 tekerés után visszafelé is megpróbálhatod. 

Címkék: